Άρθρα

ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ : ΕΝΑ ¨ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ¨ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Ας κάνουμε ορισμένες σκέψεις επί χάρτου. Ο Αδόλφος, όπως και ο Βλαδίμηρος, εισέβαλαν σε ξένες επικράτειες με τη δικαιολογία της απελευθέρωσης καταπιεσμένων γερμανικών και ρωσικών πληθυσμών αντίστοιχα, κάτι αληθές μεν, που φλερτάρει όμως και με τη θεωρία του ¨ζωτικού χώρου¨.

Εδώ όμως σταματούν περιέργως, πολύ περιέργως μάλιστα, οι όποιες ομοιότητες. Και διευκρινίζουμε : Ο Αδόλφος ακολουθώντας το στρατιωτικό δόγμα του Blitzkrieg, έστελνε πρώτα στην υπό κατάληψη χώρα τη Luftwaffe που σάρωνε τα πάντα, ακολουθούσαν σφοδροί κανονιοβολισμοί που δεν άφηναν κολυμπηθρόξυλο και κατόπιν σειρά είχαν τα Panzer υπό την κάλυψη των οποίων οι στρατιώτες της Wehrmacht ολοκλήρωναν με επιτυχία την εισβολή. Κι όλα αυτά – με εξαίρεση τη Ρωσία για λόγους που δεν είναι της παρούσης – σε λίγες μόνο μέρες.

Κι ερχόμαστε στον Βλαδίμηρο και στο ¨περίεργο¨ της εισβολής στην Ουκρανία που mutatis mutandis θα έπρεπε να τελειώσει το πολύ σε μια εβδομάδα. Τις πρώτες μέρες είδατε εσείς εκτός από κάτι ελικόπτερα και drones, τα περίφημα Sukhoi να ¨γδέρνουν¨ τον ουκρανικό ουρανό και να αφήνουν πίσω τους κόλαση ; Είδατε εσείς τα υπερσύγχρονα ρωσικά κανόνια να βομβαρδίζουν κατά ριπάς και να ισοπεδώνουν το Κίεβο ; Από την άλλη ακούγατε και βλέπατε ένα τάγμα κατσαπλιάδων, το λεγόμενο Αζόφ, ¨να τα βάζει¨ με τις σκληροπυρηνικές, πλήρως εξοπλισμένες και σαφώς εκπαιδευμένες Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις του 1.000.000 ενεργών στρατιωτών, χώρια τα 2.000.000 των εφέδρων, πρώην κληρωτών. Κοινώς, αν δεν πάσχετε από το ¨Σύνδρομο CNN¨, θα έπρεπε να μην πιστεύετε στα αυτιά και στα μάτια σας !

Έτσι λοιπόν, είναι εύλογο το ερώτημα, αν δεχθούμε φυσικά πως ο κοτζάμ Βλαδίμηρος δεν είναι βλάκας : Μήπως υπάρχει κάτι άλλο πίσω από το παραπέτασμα ; Μήπως κρύβεται ένας ενεργειακός πόλεμος και η Ουκρανία ήταν απλά η πρόφαση ή μια τεράστια παραπλάνηση στην οποία βασίζεται κάθε πόλεμος σύμφωνα με τον Sun Tzu ;

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε την απάντηση. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως το στράτευμα του Αδόλφου ήταν μάνα γλυκιά στα Booby Traps και πολύ φοβόμαστε πως ο Βλαδίμηρος τέτοιου είδους εκπλήξεις επιφυλάσσει στους Ευρωπαίους…Κι ο Ρωσικός Χειμώνας είναι προ των πυλών…

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *