Για την Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ Αλέξανδρος Καζαμίας


 

 

 

 

Για την Α΄ Αμπετειάδα, την πρώτη παγκόσμια συνάντηση των αμπετειανών, των αποφοίτων του ιστορικότερου ελληνικού σχολείου της Αιγύπτου, της Αμπετείου Σχολής, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αποφοίτων Αλέξανδρος Καζαμίας.

 

 

 

Μία ενημέρωση που είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς απευθυνόταν στον σεβάσμιο ιεράρχη, που διατελεί και Επίτιμος Πρόεδρος των Αποφοίτων, έχοντας υπάρξει ο ίδιος και καθηγητής κάποιων ετών μαθητών, πριν από 35 – 40 χρόνια.

 

 

 

Συναντώντας τον Καθηγούμενο του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, ο κ. Καζαμίας μετέφερε καταρχήν τις ευχές για τα περαστικά, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου από ατύχημα, ευχές από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουΐκ, τον Επίτροπο Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, τους οποίους συνάντησε κατά την ενημέρωση που τους επεφύλαξε ήδη για την Αμπετειάδα, σε Αθήνα και Λευκωσία, και με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ευχαρίστησε θερμά και κυρίως ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της Αμπετειάδας, που αποτελεί μία πρωτότυπη εκδήλωση για τα ομογενειακά σχολεία όλου του κόσμου και να αποτελέσει μία ακόμη σημαντική αφορμή για να ενώσει τους Αμπετειανούς όλου του κόσμου.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, η κύρια εκδήλωση της Αμπετειάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο παλιό σχολείο της Αμπετείου, στο Κάιρο, στη Χαντάιεκ ελ Όμπα, στο θέατρο που πάτησαν και έπαιξαν χιλιάδες Αμπετειανών τις περασμένες δεκαετίες, ενώ θα υπάρξουν και δρώμενα που θα θυμίσουν στους Αμπετειανούς που θα συμμετάσχουν στιγμές από εκείνη την μοναδική για αυτούς περίοδο, μέσα στις ίδιες τάξεις που έζησαν και πέρασαν χρόνια ολόκληρα, και με κάποιους εναπομείναντες ακόμη εν ζωή καθηγητές της Σχολής καθώς επίσης και πολλούς μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν λαμπρύνει πολλούς τομείς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς, καλλιτεχνικούς, κλπ.

 

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Σινά ένα αναμνηστικό για την συμπλήρωση των 85 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 responses to “Για την Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ Αλέξανδρος Καζαμίας”

  1. Ματθαίος Λυγκιάρης says:

    Πολύ καλά νέα! Πρώτα ο Θεός θα προσπαθήσω να είμαι και εγώ εκεί!

  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ says:

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ (ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ), ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΑΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΤΕΙΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης