Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ενισχύει τη συνεργασία του με το Πρακτορείο Ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


 

 

 

 

Στην περαιτέρω ανάπτυξη της επαγγελματικής τους συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής ειδήσεων, στοχεύουν το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και το Πρακτορείο Ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (WAΜ), που υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης, στο Ντουμπάι.

 

 

Το μνημόνιο υπέγραψαν στο περιθώριο της 7ης Συνόδου Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ Γιώργος Πενηνταέξ  και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WAM Mohamed Jalal Al Rayssi, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ του ΚΥΠΕ Ιωσήφ Ιωσήφ.

 

 

Στο μνημόνιο, που υπογράφηκε στην Ελληνική, Αγγλική και Αραβική, δίνεται έμφαση στη συνεργασία των δύο Πρακτορείων στον τομέα της ανταλλαγής ειδήσεων, ενώ στόχος είναι η εδραίωση παραγωγικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δημοσιογραφικών οργανισμών της Κύπρου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

 

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν ειδήσεις στην Αγγλική ή σε άλλες γλώσσες, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο. Θα παρέχεται εκατέρωθεν ελεύθερη πρόσβαση στην υπηρεσία ανταλλαγής ειδήσεων, φωτογραφιών και βίντεο, με σκοπό τη διανομή στα τοπικά τους ΜΜΕ.

 

 

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κάλυψη εθνικών εκδηλώσεων, διασκέψεων και τοπικών, περιφερειακών και διεθνών συναντήσεων.

 

 

Όπως δήλωσε μετά την υπογραφή, ο κ. Πενηνταέξ, η συμφωνία με το WAM προστίθεται σε μια σειρά από άλλες διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, σε μη εμπορική βάση, που έχουν υπογραφεί με αραβόφωνα πρακτορεία ειδήσεων.

 

 

Είπε ακόμη ότι «μέσω του μνημονίου δίνεται επίσης η ευκαιρία για προώθηση του δημοσιογραφικού υλικού που παράγει το ΚΥΠΕ στην Αραβική, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

 

 

«Η συμφωνία αυτή συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πρακτορείων ειδήσεων, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών των δύο χωρών», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ιωσήφ.

 

 

Μέσω τέτοιων συμφωνιών, συνέχισε, «προωθείται η εξωστρέφεια του ΚΥΠΕ, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην περιφερειακή και διεθνή προβολή της Κύπρου, που αποτελεί βασική στόχευση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Πρακτορείο».

 

 

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Ντουμπάι είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε εκπροσώπους πρακτορείων άλλων χωρών, με τους οποίους συζητήσαμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης