Έντονο το ενδιαφέρον του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου


 

 

 

 

Το ξεκάθαρο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών των αμιγώς ελληνικών σχολείων που λειτουργούνε στην Αίγυπτο, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, σε επιστολή του που απέστειλε προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Όπως τονίζει η επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, μέσα από την επιστολή του αυτή, ο κ. Κουΐκ «αναγνωρίζει το επείγον του αιτήματος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στους εκπαιδευτικούς, γεγονός που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Σχολείων της Αιγύπτου».

 

 

Επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουΐκ πρόκειται να ζητήσει «να υπάρξει τριμερής συνάντηση, στην οποία θα είναι παρών ο ίδιος ο κ. Κουΐκ, η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας κα Τζούφη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής».

 

 

 

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ

 

 

 

Από την πλευρά της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σιόκας είχε τις προηγούμενες ημέρες συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με το ιδιαίτερο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη.

 

 

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου «για τα προβλήματα που πλέον μεγεθύνονται από την απροθυμία εκπαιδευτικών του Ελληνικού Δημοσίου να αποσπαστούν στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου».

 

 

Ο κ. Σιόκας αναγνώρισε τις πολλαπλές υποχρεώσεις της ελληνικής πολιτείας στα θέματα της εκπαίδευσης των ομογενών, αλλά επεσήμανε ότι «στην Αίγυπτο θα έπρεπε να υπάρξουν ειδικές προβλέψεις, όπως αυτές που ισχύουν στην Τουρκία και την Αλβανία, όπου ο ελληνισμός σε αυτές τις τρεις χώρες αποκτά μία ιδιάζουσα σημασία γενικότερα για την Ελλάδα, εντός και εκτός των τειχών».

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του κ. Σιόκα, «από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας επεσήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, έτσι ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα ελληνικά σχολεία στην Αίγυπτο».

 

 

 

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

 

 

Να σημειωθεί ότι έξι είναι οι εκπαιδευτικές μονάδες που λειτουργούν στην Αίγυπτο.

 

Στην Αλεξάνδρεια, η Ελληνική Κοινότητα αποτελεί τον φορέα του Πρατσικείου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείου.

 

Στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ανήκει η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου.

 

Η Ιερά Μονή Σινά λειτουργεί την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, που αποτελεί το Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

Με την ευθύνη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, λειτουργεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου.

 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού λειτουργεί το παράρτημα του στην Αλεξάνδρεια.   

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης