Από τον Άγιο Παντελεήμωνα Καΐρου, η ολόθερμη ευχή της εκκλησίας μας για την ίαση των ασθενών από τις πυρκαγιές της Αττικής


 

 

 

 

 

Άλλη μία χρονιά, έλαμψε η ελπίδα φέτος, ελπίδα για την ίαση όλων των ασθενών σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα εκείνων που τραυματίστηκαν στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, μία ευχή που διατύπωσε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος Θεόδωρος τελώντας την κατανυκτική πανηγυρική Θεία Λειτουργία του ιαματικού Αγίου Παντελήμωνος, της μικρής αλλά πανέμορφης εκκλησίας που κοσμεί το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου.

 

 

Στις 26 και 27 Ιουλίου, ο πάνσεπτος ναός γέμισε από πρόσωπα και παροίκους που πιστεύουν βαθιά στον Άγιο αυτόν, που τόσο σεμνύνεται η εκκλησία μας, αλλά και ο οποίος σκέπει και προστατεύει δεκαετίες τώρα τους ασθενείς του μοναδικού σε όλον τον κόσμο παροικιακού νοσηλευτικού ιδρύματος, που διατηρεί με όλες της τις δυνάμεις η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, σεβόμενη την ιστορία της και τον πολιτισμό της παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

Όπως καταγράφει και η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος και Καθηγούμενος της πολυαιώνιας πατριαρχικής Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, κ. Θεόδωρος, πραγματοποιώντας τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής του Αγίου, μίλησε και για την εθνική τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, με τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 80 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του μίλησε στο ποίμνιο για τον εορτάζον Άγιο όπως επίσης και για την μεγάλη τραγωδία που ζει η πατρίδα μας τις τελευταίες μέρες με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική», ανέφερε συγκεκριμένα η επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα της ΕΚΚ.

 

 

Έτσι, προεστώτος του Θεοφιλεστάτου, οι παρεβρισκόμενοι προσευχήθηκαν προς ανάπαυσιν των ψυχών αυτών αλλά και προς ίασιν όσων ακόμη τραυματιών στην Αττική ασθενούν από τις καταστροφικές φωτιές.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πένθος της Ελλάδας, συμμετέχει και όλος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, και δη και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η οποία μάλιστα, όπως έγραψε και το ΠΥΡΑΜΙΣ, έχει θέσει το Ελληνικό Νοσοκομείο της στη διάθεση των ελληνικών αρχών, σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί για την περίθαλψη των ασθενών από τις πυρκαγιές της Αττικής, πρωτοβουλία που αναγνώρισε και συνεχάρη δημόσια και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

Συμμετέχει και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με την πρόταση που διατύπωσε χθες ο Πρόεδρος της πρεσβυγενούς Κοινότητας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, για την πρόθεση της ΕΚΑ να φιλοξενήσει όσα ορφανά παιδιά και για όσο χρονικό διάστημα στην Αλεξάνδρεια, από το κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές Λύρειο Ίδρυμα του Νέου Βουτζά.  

 

 

Ας ευχηθούμε, ο Άγιος Παντελεήμωνας να στέκει στο πλευρό όλων μας και να συμβάλλει στην ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και ο Πανάγαθος Θεός να απαλύνει τις ψυχές των οικογενειών που θρηνήσανε δικά τους θύματα από τις πυρκαγιές στην Αττική, ζώντας ένα πένθος που αισθάνεται μέσα στην ψυχή του και όλος ο Καϊρινός Ελληνισμός, ο Αλεξανδρινός Ελληνισμός, όλοι οι Απόδημοι Έλληνες, όλη η Ελλάδα…   

 

 

  

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης