Φόρος τιμής στο έργο των εκπαιδευτικών, από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Κάιρο


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την ελληνική ομογένεια, η ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, Ημέρα των Γραμμάτων και των τεχνών, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι ξεχωριστή η θυσία των εκπαιδευτικών για να μεταλαμπαδεύσουν τα νάματα της ελληνικής γνώσης στα παιδιά αυτά που διδάσκονται στα Ελληνικά Σχολεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό ήταν και το μήνυμα που μετέφερε στο σημερινό του λόγο, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως Καΐρου, ο επιτόπιος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, υποδεχόμενος τους 120 μαθητές των ιστορικών σχολείων της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου.

 

 

 

 

 

 

 

Μαζί με τους μαθητές ήταν η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρα Μαριέττα Κουμαριανού, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής κα Βασιλική Πετροπούλου, καθώς και όλοι οι Έλληνες δασκάλους και καθηγητές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κάιρο.    

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την ίδια αυτή ημέρα, αξίζει να τονιστεί ότι τα δύο σχολεία τίμησαν και τη μνήμη των ευεργετών τους, που τα κτίσανε, του Ευάγγελου Αχιλλόπουλου και των αδελφών Γεωργίου, Ανανία και Ραφαήλ Άμπετ.

 

 

 

 

 

 

 

Για το έργο μάλιστα των αδελφών Αμπέτ μίλησε και η καθηγήτρια θεολόγος της Αμπετείου κα Σταυρούλα Τσουνάκα, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο και στο έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας ότι και οι τρεις τους ήταν άγιοι που τόλμησαν να αντισταθούν στο κατεστημένο της εποχής.

 

 

 

 

 

 

 

Οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην Αμπέτειο Σχολή,με την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, παρουσία εκπροσώπων της Ιεράς Μονής Σινά και της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης