Η Δ/ντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επαινεί την πρόοδο της αιγυπτιακής οικονομίας, δίνοντας το «πράσινο φως» για την 5η δόση του ΔΝΤ


 

 

 

 

Για μία «ουσιαστική πρόοδο» της αιγυπτιακής οικονομίας κάνει λόγο η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, με δήλωση που εξέδωσε σήμερα σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Αιγύπτου.

 

 

«Η Αίγυπτος έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο όπως είναι εμφανές με την επιτευχθείσα επιτυχία της μακροοικονομικής σταθεροποίησης: ο ρυθμός ανάπτυξής της είναι τώρα μεταξύ των υψηλότερων στην περιοχή, το δημοσιονομικό έλλειμμα βρίσκεται σε πτωτική τροχιά και ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τους στόχους της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου μέχρι τα τέλη του 2019», τονίζει η κα Λαγκάρντ.

 

 

Και η Δ/ντρια του ΔΝΤ προσθέτει:

 

 

«Η ανεργία στην Αίγυπτο μειώθηκε περίπου στο 10%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2011 και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας έχουν επεκταθεί».

 

 

Η κα Λαγκάρντ επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και των θέσεων εργασίας, καθώς επίσης μέτρα για την αύξηση της διαφάνειας και της ανάληψης ευθύνης για τη βελτίωση της διακυβέρνησης.»

 

 

Και η Δ/ντρια του ΔΝΤ κατέληξε: «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να επαινέσω την υπομονή και τη δέσμευση του αιγυπτιακού λαού στη διαδικασία μεταρρύθμισης. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια υψηλότερη και περιεκτικότερη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα και επαναλαμβάνω ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συμβάλει για την επίτευξη ενός πιο ευήμερου μέλλοντος για την Αίγυπτο».

 

 

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες, η Αίγυπτος αναμένει την 5η δόση του δανείου του ΔΝΤ, ύψους 2 δις δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της αιγυπτιακής οικονομίας (δάνειο που ανέρχεται συνολικά στα 12 δις δολάρια). Και η δήλωση αυτή της κας Λαγκάρντ δίνει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης