Επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής


 

 

 

Για επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ αναχώρησε στις 24 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της ΚύπρουΝίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός στις 25 Νοεμβρίου για συνάντηση από τον Εμίρη του Κουβέιτ Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, ενώ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας  Sheikh Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah και με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου  Marzouq Ali Al-Ghanim, κατά τις οποίες θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κουβέιτ, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

 

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών από τη Λευκωσία, αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διαβουλεύσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ  Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται να υπογραφεί Συμφωνία Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και Μνημόνιο Συνεργασίας για την υποδοχή πολιτών του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εκκένωσης από περιοχές κρίσης, την παροχή βοήθειας και την αναχώρηση τους μέσω Κύπρου.

 

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κουβέιτ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κουβέιτ – Κύπρου που διοργανώνουν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια των δύο χωρών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Κουβέιτ. 

 

 

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επαφές με παράγοντες από τον επιχειρηματικό τομέα του Κουβέιτ, με στόχο την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο. Τον Υπουργό Εξωτερικών θα συνοδεύσει στο Κουβέιτ επιχειρηματική αποστολή με Επικεφαλής τους Χριστόδουλο Ε. Αγκαστινιώτη, Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, και  Μιχάλη Μιχαήλ, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης