Επίσημη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, στη Βυρηττό


 

 

 

Συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Πρωθυπουργού στο Λίβανο, κ. Saad Hariri και μέλη της κυβέρνησης του, είχε στις 2 και 3 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στη Βυρηττό.

 

 

Στη συνάντηση με τον κ. Hariri συζητήθηκε η στρατηγική οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και, ειδικότερα, η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του Λιβάνου, οι προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Κατρούγκαλος μετέφερε στον κ. Hariri πρόσκληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να συμμετάσχει στην προσεχή σύνοδο EU-Arab Summit “Shared Horizons”, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

 

 

Στις συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού, Avedis Guidanian, τον Υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, Raed Khouri και τον Υπουργό Πολιτισμού, Ghattas Al Khouri, συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, το διμερές εμπόριο, η μεταφορά τεχνογνωσίας καθώς και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με την Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο Λίβανος θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 06-08 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

 

 

Οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν περαιτέρω και στη Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπή, που συμφωνήθηκε να γίνει στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2019.

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε επίσης σε επιχειρηματικό Forum που διοργανώθηκε από το ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και το ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βυρηττού, επικεφαλής μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης