Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, από 14 έως 17 Μαΐου


 

 

 

 

 

Τριήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, από 14 έως 17 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Γενικού Κατήγορου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Nabeel Sadek.

 

 

 

 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση τους, οι Κληρίδης και Sadek συζήτησαν θέματα διμερούς και γενικότερου ενδιαφέροντος βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιούνιο στην Κύπρο, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Κύπρου και Αιγύπτου, ειδικότερα στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

 

 

 

 

Το Μνημόνιο Συναντίληψης προβλέπει τη συνεργασία των Νομικών Υπηρεσιών των δύο χωρών σε θέματα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, της διαφθοράς και άλλων συναφών θεμάτων.

 

 

 

 

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή της υπογραφής του Μνημονίου, ο Αιγύπτιος Γενικός Κατήγορος είχε δηλώσει ότι η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί την αφετηρία για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπηρεσιών με σκοπό τον συντονισμό για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας αντιμετώπισης των φαινομένων της τρομοκρατίας.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας  Κώστας Κληρίδης είχε δηλώσει τότε ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας στοχεύει και αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη καλής συνεργασίας μεταξύ των Νομικών Υπηρεσιών των δύο χωρών, ειδικότερα στον τομέα της καταπολέμησης του διασυνοριακού εγκλήματος.

 

 

 

 

Αναφερόμενος στις πρόνοιες του Μνημονίου, ο κ. Κληρίδης είχε δηλώσει ότι αυτό περιλαμβάνει το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τη διαφθορά, το γενικότερο οικονομικό έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη διακίνηση πολιτιστικού πλούτου από τη μια χώρα στην άλλη και συναφή θέματα.

 

 

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης