Επίσημη επίσκεψη στο Ομάν, του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη, 6 και 7 Φεβρουαρίου


 

 

 

 

 

Στο Ομάν μεταβαίνει από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μουσκάτ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2019, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του ομολόγου του, αρμόδιου Υπουργού για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah.

 

 

Βάσει του προγράμματος της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Ομανό ομόλογό του,  κατά τις οποίες θα ανασκοπηθούν εκτενώς οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών.

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός για συνάντηση από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας κ. Sayyid Fahd bin Mahmood al Said, ενώ θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό του Βασιλικού Γραφείου Στρατηγό Sultan bin Mohammed al-Nu’amani, τον Υπουργό Άμυνας κ. Sayyid Badr bin Saud al Busaidi και την Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Rawiyah bint Saud al Busaidiyah.

 

 

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Μουσκάτ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις και επαφές με Κυπρίους που διαμένουν και εργάζονται στο Ομάν.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης