Ολοκλήρωση της συμμετοχής του ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ στη Σύνοδο Κορυφής της Γαλλοφωνίας


 

Ολοκληρώθηκαν στην Τζέρμπα της Τυνησίας οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Κρατών-Μελών της Γαλλοφωνίας, στις οποίες συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, εκπροσωπώντας τον ΠτΔ.

 

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση του Οργανισμού, όπου υιοθετήθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες της Γαλλοφωνίας που εδράζονται στο δίπτυχο ενίσχυση συνδεσιμότητας και ψηφιακός μετασχηματισμός καθώς και στην ανάγκη προώθησης της συμμετοχής γυναικών και νέων στις πολιτειακές και κοινωνικές δομές.

 

Σε παρέμβασή του κατά την υπουργική συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου στο έγγραφο πολιτικών προτεραιοτήτων του Οργανισμού, αναδεικνύοντας την ανάγκη εφαρμογής οριζόντιων πολιτικών με στόχο την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού. Ο Υπουργός Εξωτερικών εξήρε τη σημασία συμπερίληψης λεκτικού στο κείμενο της πολιτικής διακήρυξης, το οποίο καλεί, μεταξύ άλλων για σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου καθώς και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

 

 

Το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Γαλλοφωνίας, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε θεματικές συναντήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

 

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με ομολόγους του Κογκό, της Μολδαβίας, της Σερβίας, του Καμερούν, της Γαλλίας, της Ανδόρας, της Αρμενίας και της Βορείου Μακεδονίας. Στις εν λόγω συναντήσεις είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για επιμέρους ζητήματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.

 

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επαφές και σύντομες συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, τον Πρόεδρο της Αρμενίας Nikol Pashinyan και άλλους ηγέτες.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης