Ιστορική επίσκεψη στο Κάιρο, του Γενικού Εφόρου Προσκόπων Ελλάδος Θοδωρή Κεφαλά (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Έλληνες Πρόσκοποι του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας στον επικεφαλής του ελληνικού προσκοπισμού, στον Γενικό Έφορο Ελλήνων Προσκόπων κ. Θοδωρή Κεφαλά.

 

 

 

 

 

Ο κ. Κεφαλάς έφτασε στο αεροδρόμιο του Καΐρου την Μ. Τετάρτη το απόγευμα και αμέσως κατευθύνθηκε στο Προσκοπείο, στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου τον περίμεναν οι πρόσκοποι, τα λυκόπουλα, αλλά και όλοι οι βαθμοφόροι και των δύο ελληνικών παροικιών.

 

 

 

 

 

Εκεί, τον υποδέχτηκαν ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος κ. Αλέκος Καζαμίας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κα Στέλλα Κυριάζη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Πολίτης και ο Κοινοτικός Επίτροπος (και παλαιός Πρόσκοπος) κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ενώ στην εκδήλωση που ακολούθησε το τιμητικό παρών έδωσαν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και η Γενική Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την ομιλία του, στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Προσκοπείου, ο κ. Κεφαλάς – ο οποίος είναι ο 8ος κατά σειρά Γενικός Έφορος που επισκέπτεται τη Χώρα του Νείλου στην ιστορία του προσκοπισμού – δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που βρίσκεται σε αυτό τον χώρο, που αποπνέει Ελλάδα, όπου τα χαμόγελα των παιδιών και οι συζητήσεις μαζί τους, τού έδειξε ότι υπάρχει μέλλον για τον Ελληνικό Προσκοπισμό στο Κάιρο.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά, ο κ. Κεφαλάς απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όσους έχουν συμβάλλει καθοριστικά στον ελληνικό προσκοπισμό τα τελευταία χρόνια στη Χώρα του Νείλου, μεταξύ αυτών παρέδωσε τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις στον Αλέκο Καζαμία και Άρη Μαρκοζάνη αλλά και την Στέλλα Κυριάζη, την Μαίρη Κάβουρα, τον Ανδρέα Γιόσρι, τον Θανάση Κουτουπά, τον Δημήτρη Κάβουρα, τον Γιώργο Αγγελίδη, τον Χρήστο Αντωνίου και τον Μιχάλη Γκρουνστέιν.

 

 

 

 

 

Για τη σημασία της επίσκεψης του κ. Κεφαλά μίλησε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, τονίζοντας ιδιαίτερα την προσφορά του προσκοπισμού στην παροικία γενικότερα, στο δείπνο που ακολούθησε, με την ευκαιρία της επίσκεψης ομάδας Αιγυπτιωτών από την Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στον παρακείμενο Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου.  

 

 

 

 

 

 

 

 

kefalas cairo (3)

 

 

 

 

kefalas cairo (4)

 

 

 

 

kefalas cairo (5)

 

 

 

 

kefalas cairo (6)

 

 

 

 

kefalas cairo (7)

 

 

 

 

kefalas cairo (8)

 

 

 

 

kefalas cairo (9)

 

 

 

 

kefalas cairo (10)

 

 

 

 

kefalas cairo (11)

 

 

 

 

kefalas cairo (12)

 

 

 

 

kefalas cairo (13)

 

 

 

 

kefalas cairo (14)

 

 

 

 

kefalas cairo (1)

 

 

 

 

 

kefalas cairo (2)

 

 

 

 

20160427_222159

 

 

 

 

 

 

20160427_222516

 

One response to “Ιστορική επίσκεψη στο Κάιρο, του Γενικού Εφόρου Προσκόπων Ελλάδος Θοδωρή Κεφαλά (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. George Tseligkas says:

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Με ιδιαιτερη συγκινηση χαρα και νοσταλγια διαβασα το παραπανω αρθρο ειδα το video και τις φωτογρασφιες αγαπημενων προσωπων οπως ο Χρηστος,ο Γιαννης,ο Αλεκος, ο Μιχαλης, ο Χρηστος (Αντωνιου)κ.α.
    Ευχομαι σε ολους καλη συνεχεια στο εργο σας και «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ»

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης