Πραγματικά υπέροχη η εμπειρία για τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η επίσκεψη της Γυναικείας Συντροφιάς του στο Κέντρο Στ. Νιάρχου


 

 

 

Επίσκεψη στο περίφημο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Μαΐου η Επιτροπή Γυναικείας Συντροφιάς του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Αθήνα. Έτσι, τριάντα πέντε μέλη και φίλοι του ΣΑΕ με την Έφορο της Γυναικείας Συντροφιάς κ. Μ. Σουλτανάκη και τις Συνεφόρους κυρίες Η. Θεμιστοκλέους και Μ. Μιχαηλίδου, συναντήθηκαν στο χώρο υποδοχής της Ελληνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

 

 

Η ξενάγηση ξεκίνησε με την ενημέρωση σχετικά με το όραμα του καταξιωμένου αρχιτέκτονα του Κέντρου Renzo Piano, ο οποίος για τα κτίρια χρησιμοποίησε μάρμαρο Διονύσου, γυαλί και μπετόν. Δημιούργησε παράλληλα το κανάλι ώστε να υπάρχει το υγρό στοιχείο.

 

 

Συνέχεια, έγινε η επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται πλέον στον περίφημο αυτό χώρο και όπου υπάρχουν χώροι για παιδιά και εφήβους, χώρος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για ηχογραφήσεις, δανειστική βιβλιοθήκη για το κοινό, ερευνητικό τμήμα και τμήμα ψηφιοποίησης σπάνιων χειρογράφων.

 

 

Επόμενη στάση ήταν η Εθνική Λυρική Σκηνή, με την κύρια αίθουσα να είναι αντάξια των καλύτερων λυρικών σκηνών της Ευρώπης, με κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα παντού, πολλαπλές σκηνές που διευκολύνουν την αλλαγή των σκηνικών, με τεχνολογικές δυνατότητες και τέλεια ακουστική.

 

 

Τέλος, από το «Φάρο», την ταράτσα που καλύπτεται από το μοναδικής τεχνολογίας στέγαστρο, όλοι εθαύμασαν την υπέροχη θέα προς τον Αργοσαρωνικό μέχρι και όλη την Αθήνα και τον Πειραιά.

 

 

Ο ΣΑΕ ευχαρίστησε θερμά την κα Σοφία Κουτσονίκα και την κα Χριστίνα Βασιλικού για τη βοήθειά τους αλλά και όσους παραβρέθηκαν στην ξενάγηση.

 

 

 

 

 

Exif_JPEG_420

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης