Σειρά πολιτικών επαφών θα έχει ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στο Κάιρο, από 7 έως 9 Αυγούστου


 

 

 

Η τριμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας, διμερείς σχέσεις καθώς και το Κυπριακό, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στο Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αρχές της εβδομάδας.

 

 

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Κάιρο για διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και θα γίνει δεκτός από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

 

 

 

Κατά τις διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Sameh Shoukry, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, με γνώμονα την προώθηση έργων κοινού ενδιαφέροντος και την περαιτέρω υλοποίηση διμερών Συμφωνιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως, μεταξύ άλλων, της ενέργειας, της γεωργίας, της άμυνας και ασφάλειας και των επενδύσεων.

 

 

 

Θα συζητηθεί επίσης η προετοιμασία της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο τον προσεχή Οκτώβριο και θα ανταλλαγούν απόψεις επί περιφερειακών ζητημάτων και επί των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου.

 

 

 

Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ένεκα και του ότι η Αίγυπτος είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2016-2017.

 

 

 

O Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα συναντηθεί επίσης με τον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit, με τον οποίο θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό Σύνδεσμο καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄καθώς και εκπροσώπους της Κυπριακής ομογένειας στην Αίγυπτο.

 

 

 

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 9 Αυγούστου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης