Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γιώργου Κατρούγκαλου στο Μαρόκο


 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 5η Διάσκεψη Ευρω-αφρικανικού Διαλόγου για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου στο Μαρακές του Μαρόκου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από τριάντα ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

 

 

 

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στην ομιλία του την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός, σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης, προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει ενεργά τον διάλογο για τη σφαιρική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ως θέματος που αφορά ταυτόχρονα την ανάπτυξη αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

 

 

Η μετανάστευση, επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, δεν αποτελεί παροδικό φαινόμενο, αλλά αποτελεί μία από τις συνιστώσες και εκδηλώσεις της παγκοσμιοποίησης. Για το λόγο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά, με έμφαση στις γενεσιουργές αιτίες της, τις ακραίες ανισότητες μεταξύ των κρατών και στο εσωτερικό τους και την απόλυτη φτώχεια, με ενεργό μέτωπο απέναντι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα υποστηρίζει τις περιφερειακές συνεργασίες και πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ραμπάτ, αλλά και τη σημαντική προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για τη θέσπιση ενός Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Εύτακτη και Νόμιμη Μετανάστευση.

 

 

 

Στις 3 Μαΐου, ο κ. Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στην Καζαμπλάνκα, επικεφαλής της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, που οργανώθηκε σε συνεργασία με το ΣΕΒ και το ΣΕΒΕ, και θα συμμετάσχει στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδος-Μαρόκου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης