Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη, στην Αίγυπτο, στις 15 Οκτωβρίου


 

 

 

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Αίγυπτο, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Αιγυπτίου ομολόγου του, Στρατηγού Μοχάμεντ Ζάκι.

 

 

Ο κ. Αγγελίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας έγινε επίσημα δεκτός στο Υπουργείο Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από τον ομόλογό του και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

 

 

Κατά τις συνομιλίες,. συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας και συνεργασίας, η ενεργειακή ασφάλεια και προοπτικές συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυσή τους καθώς και λοιπά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

Ακολούθως ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το  Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη όπου και κατέθεσε στεφάνι.

 

 

Επίσης, ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας επρόκειτο να επισκεφτεί και την πολυαιώνια Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

 

 

Η όλη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στην Αίγυπτο, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω αναβάθμισης των άριστων σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου σε επίπεδο Υπουργείων Άμυνας, οι οποίες έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα και ενδυναμώνονται περαιτέρω τα τελευταία χρόνια, με την υπογραφή Μνημονίων Στρατιωτικής Συνεργασίας και την πραγματοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, πολλές από τις οποίες σε τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τη Λευκωσία.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης