Αεροπορική σύνδεση της Αλεξάνδρειας με τη Λάρνακα, ζήτησε κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου Μ. Δημητριάδης


 

 

 

 

Σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου υπογράφηκαν κατά την επίσημη επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην Αίγυπτο από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2016, με τη συνοδεία του Γενικού Διευθυντή του ίδιου Υπουργείου κ. Αλέκου Μιχαηλίδη και υπηρεσιακών παραγόντων από το Υπουργείο και την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

 

 

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Δημητριάδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου κ. Χοσάμ Γκαμάλ, με τον οποίο συζήτησαν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο της συνάντησης, μονογράφηκε η Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου και συμφωνήθηκε όπως η Συμφωνία υπογραφεί εντός τριών μηνών. Η Συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών με την αύξηση της συχνότητας των πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Καΐρου. Παράλληλα, ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, ζήτησε την προσθήκη νέων πτήσεων μεταξύ Αλεξανδρείας και Κύπρου.

 

 

 

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Δρ Σαάντ Ελ Γκεϊουσι και συζήτησαν τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της κρουαζιέρας και της εμπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Για τον σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής Επιτροπής Εργασίας από εκπροσώπους των δύο πλευρών. Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Απριλίου.

 

 

 

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, όπου συμφωνήθηκε η μελέτη των ευκαιριών που υπάρχουν και των κινήτρων που μπορούν να προσφερθούν για προσέλκυση τουριστικών κρουαζιέρων προς τις τρεις χώρες. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα λειτουργίας ναυτιλιακών εμπορικών γραμμών μεταξύ των λιμανιών των τριών χωρών.

 

 

 

 

Ο κ. Δημητριάδης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Προμηθειών και Εσωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου Χάλιντ Χανάφι, στο πλαίσιο της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις για το θέμα της δημιουργίας ενός λογιστικού κέντρου.

 

 

 

 

Συναντήθηκε, τέλος, με τον Αντιπρόεδρο της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ, με τον οποίο συζήτησαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή.

 

 

 

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης