Τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου μετέφερε ο Έξαρχος στην Κύπρο π. Άθως, στους τελειόφοιτους μαθητές της Αμπετείου Σχολής


 

 

 

 

 

Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξε στους τελειόφοιτους της Αμπετείου Σχολής, ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο αρχιμανδρίτης π. Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης.

 

 

 

Οι Αιγυπτιώτες μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, στην παλαιά Λευκωσία, την Πέμπτη 19 Απριλίου, όπου ο Έξαρχος π. Άθως τούς μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’.

 

 

 

Όπως τους εξήγησε ο π. Δημήτριος Σταματάκης, που επίσης διακονεί την Εξαρχία στην Κύπρο, πρόκειται για μία ιστορική εκκλησία, που βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας και περιλαμβάνει πολλά σημαντικά λατρευτικά αντικείμενα, που αναδεικνύουν τη σημασία του ναού και ο οποίος έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία της Κύπρου, μία απόφαση που στήριξε καθοριστικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το πόσο η Εκκλησία της μαρτυρικής Μεγαλονήσου βρίσκεται στο πλευρό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

 

 

 

«Ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Κύπρου για το γεγονός ότι μας έχει παραχωρήσει τον ναό αυτό για να μπορούμε να επιτελούμε το έργο μας για την ιεραποστολή της Αφρικής, για τον φτωχό της Αφρικής», τόνισε ο Έξαρχος.

 

 

 

Μάλιστα, ο π. Άθως εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πόσο πράγματι ο λαός της Κύπρου στέκεται αρωγός στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

 

Αμέσως μετά την υποδοχή των μαθητών από τον π. Αθηνόδωρο, ακολούθησε ανταλλαγή των δώρων.

 

 

 

Τα παιδιά προσέφεραν στον Έξαρχο ένα αναμνηστικό δίσκο με το έμβλημα της Αμπετείου Σχολής και το έτος ίδρυσής της, το 1860, ευχαριστώντας τον για την από καρδιάς φιλοξενία του, και ο π. Άθως από την πλευρά του Πατριαρχείου τους προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και αναμνηστικά και εικόνες, συγχαίροντας τους καθηγητές τους και τους γονείς τους που τούς ανατρέφουν με αξίες και ιδανικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης