Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, η επίσκεψη της Ομάδας «Πάροδος» του Ηλία Πίτσικα (ΦΩΤΟΣ)


 

 

 

 

 

 

 

Γράφουν οι: Μικέλα Θεοχάρη

και ο Αναστάσιος Αναστασίου

 

 

 

 

 

 

 

 

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε και φέτος η Αχιλλοπούλειος Σχολή τον Αιγυπτιώτη θεατρολόγο κ. Ηλία Πίτσικα με καταγωγή από το Φαγιούμ, όπου μαζί με την ομάδα του «ΠΑΡΟΔΟΣ» παρουσίασαν ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών.

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι, την Πέμπτη 2 Μαρτίου, το σχολείο γέμισε γέλια, χαρά, παιχνίδι, τραγούδια, κίνηση και χορό και μεταμορφώθηκε σε ένα θεατρικό εργαστήρι.

 

 

 

 

 

 

 

Αρχικά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αχιλλοπουλείου σχολής πραγματοποιήθηκαν ποικίλες θεατρικές δραστηριότητες στις τρεις ομάδες δράσης: 1) Νηπιαγωγείο, 2) Α’, Β’, Γ’ τάξεις, 3) Δ’, Ε’ ΣΤ’ τάξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εν λόγω δραστηριότητες ήταν κατάλληλα σχεδιασμένες με βάση την ηλικία των μαθητών και είχαν καθαρά βιωματικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι οι μικροί μαθητές έμαθαν με ενθουσιασμό ένα τραγούδι με επίκαιρο περιεχόμενο, καθώς μιλούσε για τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη και τη φιλία παιδιών από διαφορετικές χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα, στην αίθουσα της Ε’ τάξης η «ΠΑΡΟΔΟΣ» δραματοποίησε το λογοτεχικό βιβλίο «Καθαρίστρια Χάος» της συγγραφέα Κρις Κατερίνα, με ακροατές τους μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο αναφέρει περιληπτικά τις άτακτες σκέψεις της ‘Έρσης που βρίσκονται στο πάνω ντουλάπι, τα όνειρά της που είναι τακτοποιημένα στη θέση τους, τις ανασφάλειές της που είναι κρυμμένες στο πατάρι, καθώς και την κριτική που βρίσκεται κάτω από το χαλί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πρωταγωνίστρια νομίζει πως όλα είναι σε τάξη, μέχρι που έρχεται ξαφνικά η καθαρίστρια Χάος και τής ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε, καταιγισμός ιδεών από τους μαθητές, σχετικά με την κατανόηση του βιβλίου, με ερωτήσεις και απαντήσεις που εξέπληξαν τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη της «ΠΑΡΟΔΟΥ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ηλία Πίτσικα και την ομάδα του για τη συνεισφορά τους στο σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η χαρά του θεατρικού παιχνιδιού για άλλη μία φορά μάγεψε τις καρδιές των μαθητών, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Πηγή: ΝΕΟ ΦΩΣ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης