Θερμή υποδοχή για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ από τον Πρόεδρο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλη Ψύλο


 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποίησε στις 7 Ιουλίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος μάλιστα από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ιωάννη Αμανατίδη και τον Έξαρχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Μητροπολίτη Γουϊνέας κ. Γεώργιο.

 

 

 

 

Μιλώντας προς την ομάδα των δημοσιογράφων του κορυφαίου αυτού ειδησεογραφικού οργανισμού της Ελλάδας, Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής, αλλά και στο επόμενο βήμα του, που ως αναμένεται θα αφορά την περιοχή της Δυτικής Αφρικής, της «ηπείρου του μέλλοντος», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

 

 

 

 

Την αποστολή που έχει αναλάβει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να έχει στην προσπάθεια ειρηνικής συνύπαρξης λαών με διαφορετικές θρησκείες, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος.

 

 

 

 

Ο κ. Ψύλος προσέφερε στον Πατριάρχη άλμπουμ με τις ειδήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ που αφορούν στο πρόσωπό του από το 2006 έως σήμερα, το οποίο ο κ. Θεόδωρος αποδέχθηκε συγκινημένος.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλεξάνδρεια, την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, και το Κάιρο, είναι ο Νίκος Κάτσικας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης