«Κανείς δε μπορεί να λυγίσει την Χριστιανοσύνη» τονίζει από τον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου ο ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουΐκ (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Τη συμπαράστασή του προς τον αιγυπτιακό λαό, για τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα που δέχτηκε την Κυριακή των Βαΐων, μετέφερε από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου που επισκέφθηκε στις 2 Μαΐου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, σκεφτόμαστε τους αδελφούς μας για το κακό που τούς κτύπησε και επειδή στη θρησκεία μας η πίστη και η υπομονή είναι δεδομένη, όποιο χαστούκι και να δεχόμαστε, θα πρέπει να στεκόμαστε ψηλά, γιατί κανένας δε μπορεί να λυγίσει την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία», τόνισε ο κ. Κουΐκ, που έγινε θερμά δεκτός από τον Καθηγούμενο της πολυαιώνιας Μονής, Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο.

 

 

 

 

 

 

 

«Ευχόμαστε τη βοήθεια του Αγίου Γεωργίου στη ζωή και το έργο σας», τόνισε προς τον Έλληνα Υφυπουργό ο Επίσκοπος, λίγο μετά το προσκύνημα στην περίφημη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που σεμνύνονται και ευλαβούνται Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι που έρχονται καθημερινή να πάρουν την ευλογία του.

 

 

 

 

 

 

 

Μεταφέροντας μάλιστα τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ο κ. Ηγούμενος του μοναστηριού που θεωρείται ως η «Ροτόντα» της Ανατολής, τόνισε ότι η Εκκλησία βρίσκεται εδώ και για την ελληνική παροικία, διατηρώντας αυτά τα ιστορικά μέρη που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.

 

 

 

 

 

 

 

«Η εκκλησία είναι πάντα η γέφυρα που μαζί με τη γλώσσα ενώνουν τον Ελληνισμό της διασποράς με τη μητέρα πατρίδα», ανταπάντησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που μετά από δέκα χρόνια που είχε επισκεφθεί το «εμβληματικό μοναστήρι» – όπως το χαρακτήρισε, μάλιστα τότε με τη δημοσιογραφική ιδιότητα, ενώ τώρα δρασκέλισε το κατώφλι του ως απλός προσκυνητής με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εξωτερικών 

 

 

 

 

 

 

«Είμαστε πάντα στη διάθεση της Ελληνική Πολιτείας που τη θέλουμε στο πλευρό μας, όπως πάντα ήταν μέχρι τώρα», κατέκληξε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος,.

 

 

 

 

 

 

 

Με τον κ. Κουΐκ να ευχαριστεί θερμά για τη θερμή υποδοχή και για την όλη ξενάγηση τόσο στο καθολικό της Μονής όσο και στο υπέροχο Μουσείο της, τονίζοντας ότι «ο χώρος αυτός που σύμφωαν με την παράδοση μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος και όπου κατέφυγε για τρία χρόνια η Αγία Οικογένεια, θα πρέπει να στηριχτεί ως ένα βασικό σημείο αναφοράς του προσκυνηματικού τουρισμού για τους Έλληνες, καθώς «ο θρησκευτικός τουρισμός δεν αποσκοπεί μόνο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και στην εμπέδωση της πίστεώς μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης