Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου καταγγέλει με επιστολή του ο Στέφανος Αργυρίου για την απόφασή του ΔΣ να διαγράψει 29 τακτικά μέλη της 


 

 

 

 

«Καταπέλτης» είναι το ιστορικό στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και πρώην Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέφανος Αργυρίου εναντίον της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που – όπως ο ίδιος τονίζει σε επιστολή του – οι Κοινοτικοί Επίτροποι «ελαφρά τη καρδία» αποφασίζουν «μέσα στο κατακαλόκαιρο» να διαγράψουν 29 τακτικά μέλη και να τα μετατρέψουν σε αρωγά.

 

 

 

Στην επιστολή του με ημερομηνία 1 Οκτωβρίου και ημερομηνία παραλαβής 3 Οκτωβρίου από τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο κ. Αργυρίου, γιος ενός από τους πιο αγαπητούς Προέδρους της ΕΚΚ, του αείμνηστου Χρήστου Αργυρίου, θέτει επί τάπητος το θέμα της ενότητας που θα πρέπει σύμφωνα με την άποψή του να υπερισχύσει των τυπολατρικών τακτικών της ΕΚΚ, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της παροικίας, σε μία εποχή που «κανείς δεν περισσεύει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.  

 

 

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αργυρίου που ο ίδιος μάς κοινοποίησε, έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

«Προς τη Διαχειριστική Επιτροπή

της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

 

 

 

Κάιρο, 1 Οκτωβρίου 2017

 

 

 

Αξιότιμα Μέλη της ΔΕ,

 

 

ως ένας πάροικος που έχει διατελέσει Κοινοτικός Επίτροπος, θέλω να σας θέσω επίσημα το θέμα των διαγραφών των τακτικών μελών που έχετε αποφασίσει σε καλοκαιρινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής σας Επιτροπής.

 

 

Και να σας εκφράσω ως παλαιότερος την αγανάκτηση όλων, που μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την μετατροπή των 29 τακτικών μελών της Κοινότητάς μας σε αρωγά, αποφασίσατε με τον τρόπο αυτό να καταπιείτε την κάμηλο και να διυλίσετε τον κώνωπα.

 

 

Μέσα σε αυτά τα Μέλη, για τον ακριβή αριθμό των οποίων που διαγράφετε δεν τολμάτε να γράψετε τίποτα στον τύπο, είμαι και εγώ και πολλά μέλη της οικογένειάς μου.

 

 

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό!

 

 

Μέσα σε μία εποχή, όπου κανείς δεν περισσεύει, όπου η ελληνική παρουσία λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στην Αίγυπτο, εσείς αποφασίσατε «ελαφρά τη καρδία» να πατήσετε μία μονοκονδυλιά και να συρρικνώσετε τη δύναμη της Κοινότητάς μας, κατά τουλάχιστον 10 % της δύναμής της.

 

 

Με μία και μόνη απόφασή σας, δημιουργήσατε τους «απέναντι», τα μέλη της δεύτερης κατηγορίας σε στελέχη της Κοινότητας που την έχουν ιστορικά στηρίξει στο παρελθόν, εκείνοι και οι πατεράδες τους.

 

 

Εσείς, όλα αυτά τα διαγράφετε, κοιτώντας τους τύπους και χάνοντας την ουσία. Ξεχνάτε όσα δήθεν διαλαλείτε περί ομόνοιας και συνεργασίας… Και ως άτεγκτοι κριτές, στέκεστε με το σφυρί του δικαστή πάνω στην έδρα και παίρνετε αποφάσεις που διχάζουν την παροικία.

 

 

Πού είναι η πραγματική σας αγάπη για τους παροίκους;

 

 

 

Κύριοι της Διαχειριστικής Επιτροπής,

 

 

η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου δεν είναι μία πολυεθνική εταιρεία. Είμαστε μία παροικία για να κρατήσουμε την ιστορία των παπούδων μας και πατεράδων μας.

 

 

Εκτός αν εσείς νομίζετε ότι τα πάντα είναι μία «μπίζνα».

 

 

Και αν τολμήσετε να μού μιλήσετε για κανόνες, σας προσκαλώ καταρχήν να κοιτάξατε τους κανόνες της ζωής, της σύμπνοιας και της αγάπης και όχι τους κανόνες που προκαλούν το διχασμό στην παροικία.

 

 

Κε Καβαλή και Μέλη της ΔΕ, είναι στο χέρι σας να επιλέξετε τους κανόνες που επιθυμείτε.

 

 

Και η ιστορία θα κατατάξει τον καθένα μας εκεί που αξίζει…

 

 

 

Στέφανος Αργυρίου»

 

 

 

 

 

 

  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης