Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης


 

 

 

 

 

Επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κατασκευές, ενέργεια, τρόφιμα, δομικά υλικά και διαχείριση αποβλήτων στοχεύει να «αλιεύσει» ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο πλαίσιο επιχειρηματικής του αποστολής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

 

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με  την πραγματοποίηση της 1ης συνάντησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου,  ξεκίνησε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Ντουμπάι. Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 14 επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών και της διαχείρισης αποβλήτων, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων.

 

 

 

Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκε επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 διμερείς συναντήσεις (Β2Β) με εταιρείες των ΗΑΕ. 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ ήταν παρών ο Υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, ο οποίος και τόνισε τα εξής: «Θέλουμε να κτίσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο γεωστρατηγικών τμημάτων του κόσμου. Δεν επιθυμούμε να αυξήσουμε μόνο το διμερές εμπόριο, αλλά και να προωθήσουμε τις επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως στα Logistics/εφοδιαστική αλυσίδα, στη μεταποίηση, στον τουρισμό και στη γεωργία. Είμαστε πολύ πρόθυμοι ως χώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα.  Θα ήθελα να ενθαρρύνω την Ελλάδα ώστε να επαναφέρει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις στο επίπεδο της δεκαετίας του ’70.  Πιστεύω ότι μπορούμε να οργανώσουμε μια δεύτερη επιχειρηματική συνάντηση στην Ελλάδα πριν από το τέλος του έτους».

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι «η πρώτη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ανάμεσα στον ΣΕΒ και την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Ντουμπάι,  αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα στην ενίσχυση των οικονομικών μας σχέσεων. Παρά την αύξηση του διμερούς εμπορίου ανάμεσα στις δυο χώρες, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, καθώς οι προοπτικές της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι πολύ ελπιδοφόρες. «Διαπιστώνω», δήλωσε, «ότι μπορούμε να ενισχύσουμε  τις υφιστάμενες εμπορικές μας σχέσεις και να διευρύνουμε το πεδίο των συναλλαγών σε νέους τομείς.  Έχουμε μαζί μας σήμερα μία κορυφαία και ποικίλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία, με μεγάλη εμπειρία και παρουσία στις παγκόσμιες αγορές.  Ήρθαν σήμερα εδώ, για να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται και να συνεργαστούν με τους ομολόγους τους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο ΣΕΒ, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της εξωστρέφειας και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επιδίωξή τους να διεθνοποιηθούν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές».

 

 

 

Τέλος, εκ μέρους του ΣΕΒΕ ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Λουφάκης επισήμανε: «Η Ελλάδα, βρίσκεται σε ένα  κομβικό σημείο και υπήρξε πάντα γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και  αυτό είναι εκ νέου εμφανές. Σήμερα έχουμε το «success story» του Πειραιά και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τη Θεσσαλονίκη.  Είμαστε δε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο θέμα logistics, αλλά και θέμα της μεταποίησης. Για τον ΣΕΒΕ είναι βασικός στόχος η προώθηση αυτής της ευκαιρίας για την περιοχή μας».

 

 

 

Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσεις:

 

 

 

    ASPROFOS Engineering S.A. (Τεχνική και Συμβουλευτική Εταιρεία στον τομέα ενέργειας)

    CaO HELLAS (Παραγωγή Προϊόντων Ασβέστη)

    ENTERSOFT MIDDLE EAST (Εταιρεία Πληροφορικής)

    ENVIROPLAN S.A. (Σύμβουλοι Περιβαλλοντικών Έργων)

    GALAXY (Τρόφιμα)

    GOLDEN TREE (Τρόφιμα)

    KG LAW FIRM (Δικηγορική Εταιρεία)

    MVS INTERIORS (Κατασκευαστική Εταιρεία)

    PPC RENEWABLES S.A. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

    PSAROUDAKIS S.A. (τρόφιμα)

    SALFO AND ASSOCIATES S.A. (Εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών)

    TRIKALINOS Co. (Τρόφιμα)

    STEELMET S.A. (Εταιρία Εμπορίας Μετάλλων)

    UPSTREAM (Εταιρεία Τεχνολογίας).

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης