Επιχειρηματικό φόρουμ και Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπή Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας (20-21/2), με τον Αν. ΥΠ.ΕΞ. Γιώργο Κατρούγκαλο


 

 

 

 

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο Ριάντ επιχειρηματικό Φόρουμ στις εγκαταστάσεις της Saudi Arabia General Investment Energy (SAGIA) με την συμμετοχή 25 ελληνικών εταιρειών.
Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος και ο διοικών τη SAGIA Πρίγκηπας Saud Bin Khaled Al Faisal. Κατά την διάρκεια του Φόρουμ υπογράφηκε και το πρωτόκολλο των Συμφωνημένων Πρακτικών της 4ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Σαουδικής Αραβίας. Πραγματοποιήθηκαν δε και πολλές διμερείς επαφές μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών εταιριών.
Ο κ. Κατρούγκαλος μετείχε στην επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Βασιλικό Μέγαρο και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βασιλέα της Σαουδικής Αραβίας Salman Bin Abdul-Aziz Al Saud, υπέγραψε διακρατική συμφωνία για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς επαφές με τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων κ. Qassabi, τον Υπουργό Ενέργειας Βιομηχανίας και Ορυκτών πόρων Khaled Al Zahid και τον Υπουργό Επικρατείας για εξωτερικές σχέσεις κ. Madani. Κατά τις συναντήσεις αυτές ο κ. Κατρούγκαλος προέβαλε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της χώρας μας αλλά και διερεύνησε τις δυνατότητες δραστηριοποίησης των ελληνικών εταιρειών στο πλαίσιο του προγράμματος της Σαουδικής Αραβίας «ΟΡΑΜΑ 2030».
Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτεταμένες συζητήσεις για την ευρύτερη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας.

 

 

 

 

Η 4η ΜΕΙΚΤΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

 

 

 

 

Μία μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε, στο Ριάντ, η 4η Σύνοδος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συμπροήδρευσε με τον Πρίγκιπα Σαούντ μπιν Χαλίντ Αλ Φαϊσαλ της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

 

 

Στη Σύνοδο μετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλιακών Θεμάτων και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Επίσης, εκπροσωπήθηκαν, σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας Έρευνας και Τεχνολογίας, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων, Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης και ο Οργανισμός Enterprise Greece.

 

 

 

 

Από πλευράς Σαουδικής Αραβίας εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλα τα Υπουργεία και πολλές ανεξάρτητες Αρχές. Συζητήθηκε πλειάδα θεμάτων οικονομικού, εκπαιδευτικού, επιστημονικού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος με σκοπό την προώθηση της διμερούς συνεργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης το Enterprise Greece παρουσίασε το ευρύ φάσμα ευκαιριών που προσφέρει η χώρα μας στον τομέα των επενδύσεων. Από Σαουδαραβικής πλευράς, έγινε σύντομη παρουσίαση του προγράμματος αναμόρφωσης της χώρας «Saudi Arabia Vision 2030» και των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζονται για τις ελληνικές εταιρείες.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΜΔΕ προετοιμάστηκαν οι διμερείς συναντήσεις των κ.κ. Υπουργών που θα λάβουν χώρα την επομένη για περαιτέρω εξειδίκευση, λήψη αποφάσεων και εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης