Η Κύπρος τιμά τον Χρίστο Παπαδόπουλο – Έργο του εντάχθηκε στο σχολικό βιβλίο μουσικής Γ΄ Δημοτικού της Μεγαλονήσου


 

 

 

 

Άλλη μία φορά ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, στιχουργός και δάσκαλος, Χρίστος Παπαδόπουλος κάνει περήφανη την αιγυπτιώτικη παροικία.

 

 

Ο εξ Ελλάδος εκπαιδευτικός που μετά από τόσα χρόνια παραμονής του στο Κάιρο, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, θεωρώντας την «καρμικό προορισμό», ταξιδεύει με τα έργα του, όχι μόνον στις συνειδήσεις των μεγάλων, αλλά και στις αγνές ψυχές των παιδιών, και μάλιστα στην Κύπρο, και – ακόμη περισσότερο – με τη σφραγίδα της κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Ο λόγος γίνεται από την ικανοποίηση που προκαλεί στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό ότι ένα από τα έργα του επικεφαλής του πολιτιστικού ελληνικού φορέα στο Κάιρο, κοσμεί πλέον και πάνω από όλα νουθετεί και διδάσκει τους μαθητές της Γ΄ τάξεως των δημοτικών σχολείων στην Κύπρο, καθώς ήδη εντάσσεται στο επίσημο βιβλίο που οι μικροί μπόμπιρες διδάσκονται το μάθημα της μουσικής.

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για τους στίχους από το τραγούδι «Μάγειρας», μαζί με  την παρτιτούρα της μουσικής του, που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Μαρκατόπουλος από το βιβλίο-cd «ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ» (σε 4η έκδοση από τις Εκδόσεις «Μικρή Άρκτος») που πλέον αποτελούν κομμάτι της ύλης του βιβλίου Μουσικής της Γ” Δημοτικού του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

 

 

Αξίζει να διαβάσουμε αυτό που ο αγαπητός στην παροικία Χρίστος Παπαδόπουλος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για αυτή τη νέα διάκριση, που τον κάνει και πάλι να ξεχωρίζει από τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς.  

 

 

«Είναι πολλαπλή η τιμή και η χαρά, όταν είσαι είτε στιχουργός είτε ποιητής είτε συγγραφέας, να βλέπεις τα έργα σου να διδάσκονται στις νέες γενιές και να φαντάζεσαι πως θα γίνουν αφορμή έστω για ένα παιδί να αγαπήσει τη λογοτεχνία. Πόσο μάλιστα, αν εκτός από γραφιάς είσαι πρώτα απ’ όλα δάσκαλος. Δεν νιώθω απλώς χαρούμενος. Νιώθω περήφανος! Αυτήν την πολύτιμη για μένα χαρά, την αφιερώνω σε όλους τους δασκάλους που δεν είναι λαμόγια της διπλανής πόρτας, τύπου «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», αλλά προσπαθούν να συστήσουν στα παιδιά έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο δίκαιο και πιο ηθικό από αυτόν που βρήκαμε. Κι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί».

 

 

Το προσυπογράφουμε και εκφράζουμε και τη δική μας ικανοποίηση για τη ξεχωριστή αυτή θέση που θα μπορεί πλέον να έχει ο σχεδόν «Αιγυπτιώτης» Χρίστος Παπαδόπουλος στις καρδιές των παιδιών της Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Η Κύπρος τιμά τον Χρίστο Παπαδόπουλο – Έργο του εντάχθηκε στο σχολικό βιβλίο μουσικής Γ΄ Δημοτικού της Μεγαλονήσου”

  1. Χαίρομαι που κάποιοι Έλληνες γεννημένοι στην όμορφη Πατρίδα μας «διαβαίνουν τον Ρουβίκωνα», παράγουν και αξιοποιούν την καλλιτεχνική καιόχι μόνο δράση τους, προσθέτοντας αξία στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.Θερμά συγχαρητήρια στον αγαπητό Χρίστο Παπαδόπουλο.
    Στέφανος Π. Ταμβάκης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης