Σύνοδος ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών για την ειρήνη και την ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 8-9 Σεπτεμβρίου – Δήλωση Μ. Κόκκινου


 

 

 

 

Σύνοδος με θέμα την ειρήνη και την ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο νησί της Ρόδου με συμμετοχή ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

 

 

 

Για την προετοιμασία της συνόδου αυτής, πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο της Ρόδου, προπαρασκευαστική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, και με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών, εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ., της περιφέρειας κ.α.

 

 

 

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κόκκινος δήλωσε:

 

 

 

mixalis kokkinos 01

 

 

 

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί επιλέχθηκε η Ρόδος για κάτι τόσο σημαντικό που καθορίζει τη Ρόδο στον ρόλο που είχε από την αρχαιότητα, σαν σταυροδρόμι πολιτισμών, σαν γέφυρα που συνέδεε την Ανατολή με τη Δύση. Και είμαι ευχαριστημένος και συγκινημένος, γιατί αυτός εδώ ο τόπος πραγματικά έχει μία ιστορία και η ιστορία είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα.

 

 

 

Σήμερα πάλι ξαναγράφεται αυτή η ιστορία και ξαναγράφεται σε μία εποχή που η παγκόσμια κοινότητα περνάει μία πάρα πολύ μεγάλη κρίση. Και με πρωτοβουλία της χώρας μας, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, η Ρόδος ξαναπαίζει τον ρόλο που πρέπει να παίξει στην παγκόσμια κοινότητα».

 

 

 

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ασφάλεια των υψηλών καλεσμένων που θα έρθουν εδώ αυτές τις ημέρες του Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν για την ειρήνη και την ασφάλεια. Πρόκειται για επτά Υπουργούς Εξωτερικών από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επτά ομολόγους τους από τον Αραβικό κόσμο, οι οποίοι θα έρθουν στη Ρόδο για να συζητήσουν για την ειρήνη και την ασφάλεια και αν μπορέσουν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, σε μία συμφωνία που, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος, «ελπίζουμε να μείνει στην ιστορία ως η συμφωνία της Ρόδου 2016».

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης