Σε συζητήσεις για εξαγωγές μήλων από τη Ζαγορά σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός


 

 

 

Σε επαφές και συζητήσεις με παράγοντες στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγωγή μήλων Ζαγορίν στις δύο αυτές περιοχές, εγχείρημα που, αν υλοποιηθεί θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 

 

 

Ο Συνεταιρισμός λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έχει εντείνει τις προσπάθειές του για εξαγωγές του φημισμένου μήλου Ζαγορίν στη Μέση Ανατολή, όπου υπάρχει κοινή γευστική παράδοση μεταξύ Ελλήνων και των εκεί πληθυσμών. Μάλιστα ήδη εδώ και μερικά χρόνια εξάγονται ικανοποιητικές ποσότητες μήλων στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

 

 

 

Ο Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύσης Βαλασσάς τόνισε πως η φετινή χρονιά για τον Συνεταιρισμό έκλεισε πολύ καλά, καθώς πουλήθηκαν όλες οι ποσότητες μήλων, γύρω στα 13.000.000 κιλά. Για φέτος ελπίζουμε να είναι αυξημένες οι τιμές που θα πουληθούν τα προϊόντα.

 

 

 

Τα έσοδα για τους αγρότες είναι τουλάχιστον στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

 

 

Φέτος ήταν ακόμη περισσότερες οι ποσότητες μήλων που προωθήθηκαν στο εξωτερικό. Ήδη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει επενδύσει στην επιλογή των εξαγωγών, ώστε να αντισταθμιστούν, όποιες απώλειες υπάρχουν από τη μείωση της κατανάλωσης μήλων στην Ελλάδα λόγω της κρίσης.

 

 

 

Ο κ. Βαλασσάς ανέφερε πως το 20% της ποσότητας μήλων διοχετεύτηκε στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων.

 

 

 

Μάλιστα αυτή την περίοδο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει επαφές, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα και στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

 

 

Και, όπως τόνισε ο κ. Βαλασσάς, «είναι η πρώτη φορά που θα πουληθούν μήλα σε αυτές τις δύο χώρες. Θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη να μπορέσουμε να εξάγουμε προϊόντα εκεί».

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης