Ο Αλεξανδρινός Γ. Γραμματέας ΨηΠΤΕ Γ. Φλωρεντής μιλά στο ΑΠΕ και το Νίκο Κάτσικα για τα θέματα της Συνόδου Κορυφής της Κρήτης


 

 

 

 

Στην ολοκλήρωση και των τελικών προετοιμασιών για τα θέματα που θα συζητηθούν στην Σύνοδο των ηγετών Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου, που θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου, στην Ελούντα της Κρήτης, αναφέρεται ο Αλεξανδρινός Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής κ. Γιώργος Φλωρεντής, σε δηλώσεις του προς το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον ανταποκριτή του στο Κάιρο, Νίκο Κάτσικα.

 

 

Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου ΨηΠΤΕ κ. Γ. Φλωρεντής, ο οποίος κατάγεται και έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο και έχει συμβάλλει στις προετοιμασίες της Συνόδου Κορυφής στον τομέα που είναι υπεύθυνος, τονίζει ότι αυτές τις ημέρες, λίγα μόλις 24ωρα πριν το άνοιγμα των εργασιών της Συνόδου στην Ελούντα της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν και οι τελευταίες διεργασίες για όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες και θα συζητηθούν στη Σύνοδο αυτή.

 

 

Ο κ. Φλωρεντής τονίζει ότι ανάμεσα στα θέματα βρίσκεται και η αναβάθμιση του ρόλου του Κέντρου Καινοτομίας που ιδρύθηκε πέρυσι στο Μποργκ Ελ Άραμπ της Αιγύπτου με τη στήριξη της Αθήνας και της Λευκωσίας, ενώ τονίζει ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στα θέματα πληροφορικής, επικοινωνιών και νέας τεχνολογίας.

 

 

Τέλος, επισημαίνει ότι η ενέργεια, ο τουρισμός και ο πολιτισμός θα είναι από τα θέματα που επίσης θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος κατά τη συνάντησή τους στην Ελούντα της Κρήτης, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛ ΑΧΡΑΜ»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

 

Η αναβάθμιση της συνεργασίας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των ηγετών τριών χωρών που θα συναντηθούν στις 10 Οκτωβρίου στην Κρήτη, τονίζει σε δημοσίευμά της η «Αλ Αχράμ».

 

 

«Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τριμερή σύνοδο την επόμενη εβδομάδα στη Κρήτη για να συζητήσουν την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε όλα τα επίπεδα», τονίζει χαρακτηριστικά η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης.

 

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «κατά τη συνάντηση των τριών ηγετών, θα συζητηθούν τρόποι αναβάθμισης συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο, καθώς και στην οικονομική συνεργασία αλλά και την εδραίωση των προσπαθειών για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης, θα συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η συριακή κρίση και το παλαιστινιακό, η κατάσταση στη Λιβύη και η ενίσχυση των δεσμών της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο προαναφερόμενο ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ», γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σάμεχ Σούκρι, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των χωρών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης