Η Πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εόρτασε τα Επιφάνεια, με τον Aγιασμό των Υδάτων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄


 

 

 

 

Την 6η Ιανουαρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, τέλεσε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Κοινοτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία του Εξοχ. Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Τέρενς Κουίκ, του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκη, εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, Ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθους φιλοθέων Χριστιανών.

 

 

 

Αμέσως μετά, ο Μακ. Πατριάρχης υπεδέχθη επισήμως στην Πατριαρχική Έδρα, τον Εξοχ. Διοικητή Αλεξανδρείας Dr. Mohamed Sultan, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της Αστυνομίας Αλεξανδρείας, τον Διευθυντή της Κρατικής Ασφαλείας, καθώς και πολυμελή ομάδα υψηλόβαθμων Στρατιωτικών, στελεχών και αξιωματούχων της Μεγάλης Πόλεως, παρουσία του Εξοχ. Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Τέρενς Κουίκ και του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

 

 

 

Προσφωνών τους υψηλούς επισκέπτες, ο Μακαριώτατος επεσήμανε τις άριστες σχέσεις φιλίας και ειρηνικής συνυπάρξεως χριστιανών και μουσουλμάνων στην Νειλοχώρα και υπεγράμμισε την εκ παραδόσεως πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Αιγύπτου και της Ελλάδος.

 

 

Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, παρουσία ολοκλήρου της Ελληνικής Παροικίας, υπό τον Εντιμ. Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος και του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ.Εδμόνδου Κασιμάτη, ενώ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

 

 

Τέλος, ο κ.Πρόεδρος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, των Αρχών και όλης της Ελληνικής Παροικίας.

 

 

 

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης