Ένα χρόνο συμπλήρωσε η Κοινοτική Επιτροπή της Αλεξάνδρειας με Πρόεδρο τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, με τη Γενική της Συνέλευση


 

 

 

 

Την πρώτη της ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, την Κυριακή 27 Μαρτίου, με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και με τη νέα Κοινοτική Επιτροπή, που εξελέγη πριν ακριβώς από ένα χρόνο, ανοίγοντας μία ολοκαίνουργια σελίδα στην ιστορία της παροικίας.

 

 

 

Και ήταν πράγματι μία ξεχωριστή εικόνα, όπως την σχολίασε και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Στέφανος Ταμβάκης, με όλα τα Μέλη της ΚΕ επί σκηνής, με την τιμητική παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, τον σημαντικό χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και τη συγκινητική στιγμή της παραχώρησης ενός κειμηλίου από το Θωρηκτό «Αβέρωφ» προς τον Πρόεδρο της ΕΚΑ κ. Παπαδόπουλο, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρο Καζαμία.

 

 

 

Ήταν λοιπόν την Κυριακή 27 Μαρτίου, όταν περισσότερα από 70 τακτικά Μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας προσήλθαν στην αίθουσα “Ιουλία Σαλβάγου”, παρουσία και του Μητροπολίτη Γέροντος Λεοντοπόλεως κου Γαβριήλ, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία διεξήχθη ομαλά χωρίς αντιπαραθέσεις. Ο αριθμός των μελών που έλαβαν μέρος στις εργασίες της Συνέλευσης θεωρείται ικανοποιητικός λαμβάνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά δεν υπήρχε εκλογική διαδικασία.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος βρισκόμενος επί σκηνής και πλαισιωμένος καθ’όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης από τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, ανέλαβε να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, καθώς επίσης και το σχεδιασμό της Κοινοτικής Επιτροπής για το επόμενο διάστημα.

 

 

Ιδιαίτερα αναλυτικός και περιγραφικός στο λόγο του ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στους παριστάμενους τις πολυποίκιλες δραστηριότητες της Κοινότητας, τονίζοντας ιδιαίτερα από την αρχή της ομιλίας του το γεγονός ότι “από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε να διαχειριστούμε την πορεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας ένας από τους στόχους μας ήταν η επίτευξη των σκοπών της Κοινότητας, όπως αυτοί αναφέρονται στο Κατασταστικό μας «Σκοπός της Ε.Κ.Α. είναι η παροχή πολιτιστικής, εκπαιδευτικής,  κοινωνικής  και  θρησκευτικής  εξυπηρέτησης στα  Μέλη της, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις». Παράλληλα, στο σχεδιασμό μας εντάχθηκαν και έργα που αφορούσαν τη συντήρηση και διατήρηση των κτηρίων του Ελληνικού Τετραγώνου, τα οποία εμφανίζουν σημάδια εγκατάλειψης και φθοράς.

 

Επιπρόσθετα, θελήσαμε να προωθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε το θέμα της φορολογίας των συνταξιούχων και της ελλειπούς επάνδρωσης των σχολείων μας με καθηγητές, αλλά και να μελετήσουμε πως θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τα Εκπαιδευτήρια μας σε πόλο έλξης μαθητών, όπου θα τους παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Από το σχεδιασμό μας δε έλειψε βέβαια και η πρόθεσή μας για εξωστρέφεια και συναναστροφή με την τοπική κοινωνία. Δύο από τους σημαντικούς τομείς που επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας και θεωρούνται για εμάς προτεραιότητα, είναι τα οικονομικά και η διοικητική μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Κοινότητας. Και θεωρούμε αυτούς τους δύο τομείς προτεραιότητα διότι αυτοί αποτελούν τους πυλώνες επάνω στους οποίους στηρίζεται όλος ο μακροχρόνιος σχεδιασμός μας. Ένας σχεδιασμός, ο οποίος, ανεξάρτητα από το αν θα είμαστε εμείς στο «τιμόνι» της Ε.Κ.Α., θα πρέπει να διασφαλίζει την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα της Κοινότητας μας σε βάθος χρόνου”.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στη σύνθεση της νέας Κοινοτικής Επιτροπής, η οποία προέκευψε κατόπιν των αρχαιρεσιών του 2015, η οποία αποτελείται από μία ομάδα αξιόλογων ανθρώπων, οι οποίοι συνδυάζουν την εμπειρία των παλαιοτέρων με την φρεσκάδα των νέων και για την οποία ο ίδιος είναι υπερήφανος για όλα όσα έχει πετύχει στο διάστημα αυτής της χρονιάς.

 

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία συνοδευόταν και από παρουσίαση φωτογραφιών και σχεδιαγραμμάτων, προσφέροντας έτσι μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα των πεπραγμένων, παρουσίασε συγκεκριμένα τους τομείς της Διοικητικής Οργάνωσης, των Αστικών, των Κοινοτικών Εκπαιδευτηρίων, της Πρόνοιας, του Κοινοτικού Τετραγώνου, των Εκκλησιών και της Προβολής της Ε.Κ.Α.

 

 

 

Σχετικά με τα Κοινοτικά Εκπαιδευτήρια ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας πιστή στο καθήκον της για την παροχή ελληνικής παιδείας στους νέους και τις νέες της Παροικίας μας κάνει τα πάντα προκειμένου τα σχολεία μας να λειτουργούν, μη υπολογίζοντας το κόστος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τις δυσκίνητε διοικητικές υπηρεσίες στην Ελλάδα…αλλά το μέλλον των Εκπαιδευτηρίων της Κοινότητας μας αποτελεί ζήτημα που απασχολεί και πρέπει να απασχολεί όλους μας και καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις σύντομα, συλλογικά και με γνώμονα πάντα τη βιωσιμότητα τους για τα επόμενα χρόνια”.

 

 

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε μία σειρά από ανθρώπους, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν την Κοινοτική Επιτροπή αυτήν την χρονιά. Ανάμεσα σε αυτούς που ευχαρίστησε ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, τέως Πρόεδροι και Κοινοτικοί Επίτροποι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. κ. Στέφανος Ταμβάκης. Βεβαίως, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικά και τα Μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, αλλά και τους υπαλλήλους της Ε.Κ.Α.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης στο χαιρετισμό του τόνισε το γεγονός των αλλαγών και της προσαρμογής της Ε.Κ.Α. στα δεδομένα του σήμερα σημειώνοντας ότι η Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας πάντα είχε την τάση να προχωράει σε επιτυχημένες προσαρμογές. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των σχολείων και του μέλλοντος που αυτά θα πρέπει να έχουν πάντα με γνώμονα την ελληνικότητα της παιδείας, αλλά και της περιρρέουσας πραγματικότητας εντός των Ελληνικών Κοινοτήτων.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής συνεχάρη την Κοινοτική Επιτροπή για το εώς τώρα έργο και τις προσπάθειες για εσωτερικό νοικοκύρεμα, ενώ σημείωσε ότι οι δύο Κοινότητες θα πρέπει από κοινού να εξετάσουν το ζήτημα των σχολείων και της βιωσιμότητας τους.

 

 

 

Τέλος, στην παρέμβασή του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. κ. Ταμβάκης συνεχάρη αρχικά την Κοινοτική επιτροπή για την εικόνα συλλογικότητας που παρουσίασαν εμφανιζόμενοι όλοι μαζί επί σκηνής. Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε με θετικά λόγια στις έως τώρα στοχευμένες ενέργειες της Κοινοτικής Επιτροπής, αλλά και στο γεγονός ότι θα πρέπει να προχωρήσουν ακόμα πιο έντονα και αν χρειαστεί να συγκρουστούν κιόλας με παλιές ιδέες και απόψεις προς όφελος της Κοινότητας και της Παροικίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

eka 2016 03

 

 

 

 

 

 

????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

eka 2016 05

 

 

 

 

 

eka 2016 06

 

 

 

 

 

eka 2016 07

 

 

 

 

 

eka 2016 08

 

 

 

 

 

 

????????????????????????????????????

 

 

 

 

Πηγή: www.ekalexandria.org/

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης