Γεύμα Αγάπης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου, στο Ελληνικό Γηροκομείο, την Ημέρα Εορτής της Μητέρας, ενόψει του Πάσχα (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

 

 

Την Ημέρα της Γιορτής της Μητέρας – όπως εορτάζεται στην Αίγυπτο στις 21 Μαρτίου – επέλεξε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών Καΐρου για να βρεθεί κοντά στην Αιγυπτιώτικη Τρίτη Ηλικία, που έχει βρει ένα πραγματικό καταφύγιο ζωής στον ανακαινισμένο Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Ήταν η ετήσια επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου, λίγες ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

 

 

 

 

 

 

Και ήταν μία ημέρα γεμάτη σεβασμό, αγάπη, στοργή, θαλπωρή. Αυτά που χρειάζεται ακριβώς η Τρίτη ηλικία που βρίσκεται στο κατώφλι της ζωής της. Με όλα αυτά λοιπόν τα αισθήματα αγάπης προς αυτούς τους Αιγυπτιώτες που έχουν τιμήσει την παροικία μας, οι κυρίες του Δ. Συμβουλίου έγιναν δεκτές στον χώρο του Οίκου Ευγηρίας από τον Ταμία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊστάμενο της Εφορείας Νοσοκομείου της ΕΚΚ κ. Αντώνη Ιορδανίδη, Ταμία της ΕΚΚ και την αεικίνητη Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, Διευθύντρια του Οίκου Ευγηρίας καθώς και όλο το προσωπικό του ιδρύματος.

 

 

 

 

 

 

 

Με την άφιξή τους, οι κυρίες του ΔΣ συναντήθηκαν με τους γέροντες στο σαλόνι του οίκου και συζήτησαν μαζί τους και μοίρασαν νυχτικά στις γερόντισσες και πιτζάμες στους γέροντες. Την ώρα του μεσημεριανού φαγητού μετακινήθηκαν όλοι μαζί στην πεντακάθαρη και καλοστρωμένη τραπεζαρία και απήλαυσαν τα νόστιμα φαγητά  που προσέφερε η Φιλόπτωχος και τα οποία ετοιμάστηκαν από τον κ. Maher Wissa υπεύθυνο τροφοδοσίας του Νοσοκομείου. Επίσης, μοιράστηκαν αναψυκτικά, φρούτα και γλυκά.

 

 

 

 

 

 

 

Την επίσκεψη αυτή τίμησε με την παρουσία της  η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ένας άνθρωπος που από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Κάιρο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το σωματείο της Φιλοπτώχου και συνεχίζει να το αποδεικνύει έμπρακτα, στηρίζοντας το έργο του ιστορικού Σωματείου ηθικά και υλικά. Για αυτό το λόγο και η Φιλόπτωχος τήν ευχαρίστησε θερμά γι’ αυτό.

 

 

 

 

 

 

Αισθητή από όλους έγινε ωστόσο η απουσία – λόγω ασθένειας – της κας Στέλλας Κυριάζη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊσταμένης της Εφορείας του Οίκου Ευγηρίας καθώς και Μεγάλης Ευεργέτιδας της Φιλοπτώχου. «Τής στέλνουμε την αγάπη μας και ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος Θεός να τής  χαρίζει την υγεία της και όλα τα καλά του κόσμου», τόνισαν εκ μέρους της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

 

 

 

 

 

 

Επίσης, παρευρέθηκαν τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, οι κκ. Ανδρέας Ρούσσος, Αναπληρωτής της Εφορείας Οίκου Ευγηρίας και Ανδρέας Γιόσρι καθώς και ο Δρ. Σαμουήλ, Διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

 

 

Στο τέλος της επίσκεψης, οι κυρίες της Φιλοπτώχου αποχαιρέτισαν τους γέροντες υποσχόμενες ότι θα ξαναέρθουν να τούς συναντήσουν σύντομα. Οι  ματιές των γερόντων γεμάτες χαρά και ικανοποίηση για το ωραίο πρωινό που πέρασαν, έλεγαν αυτό που τόσο βαθιά μέσα τους αισθάνονταν: «Μη μάς ξεχνάτε!». Και οι Κυρίες της Φιλοπτώχου τούς υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να τούς φροντίζουν και να τούς περιβάλλουν με την αγάπη τους.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης