Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη θητεία, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι


 

 

 

«Πρόεδρος για όλους τους Αιγυπτίους, και εκείνους που με αποδέχονται και εκείνους που με αντιτίθενται», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, δίνοντας σήμερα τον όρκο του για τη δεύτερη θητεία του που ξεκινάει επίσημα την Κυριακή 3 Ιουνίου.

 

 

Χαρακτηριστική και η επόμενη φράση του Αιγυπτίου ηγέτη: «Η Αίγυπτος είναι για όλους. Εκτός από αυτούς που επέλεξαν την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό ως τρόπο για να επιβάλουν τη θέλησή τους», δήλωσε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι κατά την τηλεοπτική ομιλία που έδωσε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

 

«Αυτό το μεγάλο έθνος έχει αποδείξει ότι μπορεί να μάχεται για να προστατέψει τη χώρα και να αποδείξει τη θέληση του λαού του», προσέθεσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στο Ελ Άζχαρ, το μουσουλμανικό θρησκευτικό κέντρο της Αιγύπτου που χαρακτήρισε ως πλατφόρμα μέτριου Ισλάμ όσο και στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, που περιέγραψε ως το σύμβολο της ειρήνης και της ανοχής.

 

 

Επίσης, ο Αιγύπτιος ηγέτης χαιρέτισε τις θυσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

 

 

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι εξελέγη για πρώτη φορά το 2014. Τον περασμένο Μάρτιο, κέρδισε το 97% των ψήφων σε μια δεύτερη εκλογή, εξασφαλίζοντας μια δεύτερη θητεία η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2022.

 

 

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δήλωσε ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της υγείας και του πολιτισμού θα τεθούν στην κορυφή των προτεραιοτήτων του, μέσω ενός αριθμού σχεδίων και σημαντικών προγραμμάτων σε εθνικό επίπεδο που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Αιγύπτιου πολίτη σε όλους τους τομείς.

 

 

Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης ισορροπημένων σχέσεων με όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης