Την ευχή του παπα Γιάννη να έχουμε, που μετέβη σήμερα στη Γειτονιά των Αγγέλων, δίπλα από τον Κύριο και την Παναγιά μας


 

 

   

 

 

Στη γειτονιά των Αγγέλων βρίσκεται από σήμερα το πρωί, 20 Μαρτίου 2019, ο αγαπητός σε όλη την καϊρινή παροικία, π. Ιωάννης Μαγκανάς.

 

 

Ένας ιερέας του Υψίστου, που τίμησε το ράσο, όσα χρόνια υπηρέτησε τον Κύριο, κυρίως λειτουργώντας τον ναό του Αγίου Νικολάου των Αραβοφώνων στην Ηλιούπολη.

 

 

Ένας πρωτοπρεσβύτερος που τιμήθηκε όσο λίγοι από την Αλεξανδρινή Εκκλησία και τον ίδιο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄, ο οποίος τού είχε δώσει την ευλογία να κρατεί μπαστούνι και να ενδύεται και δύο σταυρούς, πάνω από τα τιμημένα τα άμφιά του.

 

 

Μα, κυρίως, ένας ιερέας που αγάπησε όλη η παροικία, την οποία και εκείνος αγάπησε και υπηρέτησε όσο λίγοι Καϊρινοί.

 

 

Πολύ αγαπητός και στους Αιγυπτίους φίλους του, με τον πάντοτε καλωσυνάτο λόγο του, που κέρδιζε τους πάντες…

 

 

Ένας άνθρωπος με πολύ δυνατή ψυχή, που μπορούσε και αγκάλιαζε τους πάντες, ακόμη και λαϊκός όταν ήταν όταν ασχολιόταν με το τυπογραφείο που διατηρούσε, μέχρι που αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη στην εκκλησία.

 

 

Την εκκλησία που με πάθος υπηρέτησε, μην αφήνοντας ποτέ το ναό του αλειτούργητο, ψέλνοντας και δοξολογώντας το Θεό μέχρι το τέλος του.

 

 

Και ο Θεός τον ευλόγησε πραγματικά, διότι του επέτρεψε να είναι λειτουργός του, μέχρι τα γεράματά του.

 

 

Βέβαια, στο τεράστιο αυτό έργο του, ο παπα Γιάννης είχε θερμούς συμπαραστάτες την ίδια του την οικογένεια: τη σύζυγό του Ευδοκία, τις κόρες του Ελένη, Μαρία και Αγγελική και τα εγγόνια του, που τον υπεραγαπούσαν.

 

 

Αύριο το πρωί, Πέμπτη 21 Μαρτίου, τα πνευματικά του παιδιά και οι πολλοί φίλοι του θα του πουν το τελευταίο «Αντίο» και θα του ψάλλουν το «Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…» στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, στις 11:00 π.μ.

 

 

Θα ακολουθήσει η ταφή του αείμνηστου παπα Γιάννη στη 1:00 μ.μ. στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

 

 

Αγαπητέ μας παπα Γιάννη, από εκεί που τώρα βρίσκεσαι, την Γειτονιά των Αγγέλων, στο πλευρό του Κυρίου μας και της Παναγιάς μας, είθε να μεσιτεύσεις για όλους εμάς, και να προσεύχεσαι όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή.

 

 

Την ευχή σου να έχουμε!…

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης