Για πάντα μας εγκατέλειψε ο Αδαμάντιος Γεωργίου, ο Νέστωρ της καταγραφής της αιγυπτιώτικης ιστορίας


 

 

 

 

Ο Αδαμάντιος Γεωργίου, ένας Καϊρινός που έκανε πράξη στη ζωή το όνομά του, με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το έργο του, την ξεχωριστή προσωπικότητά του, και πάνω από όλα με την αστείρευτη προσφορά του προς την ελληνική παροικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, δεν είναι πια κοντά μας.

 

 

Λίγες εβδομάδες πριν να κλείσει τα 90 χρόνια του, χθες το απόγευμα, από το σπίτι του, πήγε πλέον να συναντήσει τους παλιούς του συνοδοιπόρους στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, όπως τους έζησε εκείνος όλη τη ζωή του, που προσέφερε από καρδιάς στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

Πήγε να ξανασυζητήσει με τους ανθρώπους που μέρες και νύκτες μιλούσε για την παροικία, με τους Προέδρους της ΕΚΚ: τον Νικόλαο Πιερράκο, τον Κωνσταντίνο Λαζαρίδη, τον Ιωάννη Ματθαίου, τον Χαρίλαο Καρβέλλη, τον Θεμιστοκλή Διαμαντίδη, τον Χρήστο Αργυρίου και τον Γιάννη Διακουμίδη.

 

 

Ο Αδαμάντιος Γεωργίου έζησε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου 35 ολόκληρα χρόνια: 3 χρόνια ως Διαχειριστικός Δ/ντής του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου και 32 χρόνια ως Δ/ντής των Γραφείων της ΕΚΚ.

 

 

Και για πολλά χρόνια άμισθος Σύμβουλος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Αδαμάντιος Γεωργίου έζησε και ακόμη πιο εκ των έσω την Κοινότητα, όταν για τρία χρόνια, η Συνέλευση τον είχε εκλέξει Κοινοτικό Επίτροπο επί προεδρίας Διακουμίδη.

 

 

Μνημειώδης ήταν η προσφορά του και στην καταγραφή της ιστορίας της με ένα σημαντικό τόμο που εξέδωσε με την ΕΚΚ και κατέγραψε περίπου τη μισή ιστορία της.

 

 

Για το έργο του, τον είχαν τιμήσει πολλοί. Μεταξύ αυτών, ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.

 

 

Πέρα όμως από το έργο του, ο Αδαμάντιος Γεωργίου ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος.

 

 

Ο «Ντιντής» όπως όλοι τον ξέρανε, ένας Καϊρινός που κέρδιζε πάντοτε την εκτίμηση και το σεβασμό όλων, μικρών και μεγάλων. Ένας Νέστωρ της ιστορίας του Καϊρινού Ελληνισμού.

 

 

Ο ίδιος χαρακτηρίστηκε πάντοτε από τον αγώνα του για το καλό της παροικίας. Από όποια θέση κι αν βρέθηκε.

 

 

Στο πλευρό του ήταν πάντα η αγαπημένη του οικογένεια και πάνω από όλα, ο άνθρωπος που του στάθηκε σε όλη του τη ζωή: η σύζυγός του, η Καίτη Γεωργίου, αλλά και η κόρη τους η Σμαράγδα και τα εγγόνια τους, η Έλλη και ο Ανδρέας, στους οποίους μεταφέρουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

 

 

Ο Αδαμάντιος Γεωργίου στάθηκε πάντα στο πλευρό μας. Πάντα στο πλευρό της παροικίας.

 

 

Και πάνω από όλα, το στοιχείο που τον χαρακτήρισε σε όλη τη ζωή του: ήταν ένας μεγάλος Αγωνιστής!

 

 

Και είμαστε σίγουροι από και από εκεί ψηλά όπου βρίσκεται τώρα, θα συνεχίσει να μας βλέπει, να χαίρεται με ό,τι καλό πράττουμε και να μας κουνάει το χέρι κατακρίνοντάς μας για ό,τι δεν θα έπρεπε αν πράττουμε.

 

 

Δεν υπερβάλλουμε, αν πούμε ότι από σήμερα, η Ελληνική παροικία στο Κάιρο είναι πολύ πιο φτωχή.

 

 

Το μόνο που μας μένει από τον Αδαμάντιο Γεωργίου, είναι το αδαμάντινο παράδειγμά του.

 

 

Ας το ακολουθήσουμε… Και όλοι μας ας τον αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο του ταξίδι, το Σάββατο 27 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου, όπου και θα τον δεχτεί η αιγυπτιώτικη γη.

 

 

Αιωνία σου η μνήμη, αξέχαστέ μας Αδαμάντιε Γεωργίου

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Για πάντα μας εγκατέλειψε ο Αδαμάντιος Γεωργίου, ο Νέστωρ της καταγραφής της αιγυπτιώτικης ιστορίας”

  1. Antonis Apergis says:

    Agapimene mas ksadelfe Dindi i apousia sou ine esthiti . To kayro egine tha tolmousa na po , pio ftoxo. Lipame poli pou den ixame poli xrono mazi alla ekino pou ksero ine oti mas sagapouses poli. Ke mena ke ton vic. Tin thia Evangelia ke ton thio Kyriako. Ime sigouros oti tha ise ekj psila me agapimenous . Ke me tous angelous ke me ton Kyrion. Konta tou . Dindi mas , eőnia anapafsin. ΑΝΤΩΝΗΣ VIC

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης