Για την προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο, συζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής με Πρέσβεις 10 Αραβικών χωρών στη Λευκωσία


 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του για συνεργασία κοινοβουλίων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής σε τομείς ήπιας πολιτικής, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε στις 30 Ιανουαρίου, στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, Πρέσβεις και Επιτετραμμένους δέκα Αραβικών χωρών με έδρα τη Λευκωσία.

 

 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο, ως εργαλείου για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των ήδη πολύ καλών σχέσεων με τις εν λόγω χώρες. Ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρθηκε στα προγράμματα διδασκαλίας της Αραβικής γλώσσας που προσφέρονται στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης της Κύπρου και προέβη σε συγκεκριμένες επιπλέον εισηγήσεις.

 

 

Από την πλευρά τους, οι Άραβες διπλωμάτες εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, καθώς και τη βούλησή τους να συνεργαστούν και να στηρίξουν την όλη προσπάθεια με συγκεκριμένες ιδέες και δράσεις.

 

 

Συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές η παρακολούθηση του θέματος για περαιτέρω σχεδιασμό και υλοποίηση της πρότασης.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης