Για τον Απρίλιο αναβάλλονται οι εκδηλώσεις «ΝΟΣΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» για τους 100 Αιγυπτιώτες που θα έρχονταν στην Αίγυπτο στις 7 Μαρτίου


 

 

 

 

Για μετά το Πάσχα, πιθανόν τον μήνα Απρίλιο, μετατίθενται οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούντο στις 7 Μαρτίου, με τον ερχομό στην Αίγυπτο εκατό Αιγυπτιωτών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

 

 

Το γεγονός της αναβολής ανακοίνωσε το γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, που παραλάβαμε σήμερα.

 

 

 

Στο εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται συγκεκριμένα:

 

 

 

«Μετά από αίτημα της Αιγυπτιακής πλευράς, το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια τον Μάρτιο, μετατίθεται για τον Απρίλιο, μετά το Πάσχα.

 

 

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Αιγύπτιας Υπουργού Διασποράς κας Ναμπίλα Μάκραμ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ Τέρενς Κουΐκ, εξήγησε η ίδια ότι η αναβολή είναι αναγκαία, λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην πατρίδα της στα τέλη του επόμενου μήνα.

 

 

 

Ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ, σε συνεννόηση με τον ομόλογό του της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, έκριναν ότι κατόπιν τούτου, θα πρέπει να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία, η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς, που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η Αιγύπτια Υπουργός συμφώνησε απόλυτα».

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης