Ποιος είναι ο λόγος που οι τελειόφοιτοι της Αμπετείου δεν είχαν ούτε μία λέξη να πουν για… την Αμπέτειο στην ευχαριστήρια επιστολή για την εκδρομή τους;


 

 

 

 

 

Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος που οι τελειόφοιτοι μαθητές της Αμπετείου Σχολής, στην πρόσφατη ευχαριστήρια επιστολή προς όλους όσοι τούς βοήθησαν οικονομικά στην εκδρομή τους, δεν είχαν ούτε μία λέξη να πούνε για το σχολείο τους, την Αμπέτειο Σχολή;

 

 

 

 

Η απορία αυτή δημιουργείται και στον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη, αν διαβάσουμε προσεκτικά την επιστολή των μαθητών της Γ΄Λυκείου, που δημοσίευσαν στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» Καΐρου, έκδοσης της 11ης Απριλίου.

 

 

 

Έτσι, οι Αιγυπτιώτες μαθητές απευθύνουν ευχαριστίες στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, την Κυπριακή Πρεσβεία, το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και οπωσδήποτε τη μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ούτε για την Αμπέτειο Σχολή, ούτε για το Ίδρυμα Αμπέτ, ούτε και για την Ιερά Μονή Σινά!

 

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι τελειόφοιτοι είχαν πάρει προφορικές υποσχέσεις από τους υπευθύνους του Ιδρύματος Αμπέτ, οι οποίες αποδείχτηκαν τελικά ένα… «κενό γράμμα». Δηλαδή, λόγια, λόγια, λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

 

 

 

 

Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ήταν εκείνη που σήκωσε το μεγάλο οικονομικό βάρος της εκδρομής, δηλαδή, για την ακρίβεια, η Διαχειριστική Επιτροπή Καΐρου στην ολότητά της και η Κοινοτική Επίτροπος κα Κυριάζη (σε προσωπικό επίπεδο), όπως πάντα βοηθάνε και οι δύο τους την παροικία… Και μάλιστα και οι δύο τους (και η ΕΚΚ και η «μαμά Στέλλα» όπως τήν αποκαλούν τα παιδιά) τούς στήριξαν με μεγάλα ποσά, που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Και γι” αυτό, τούς συγχαίρουμε θερμά για την αγάπη τους, και εκείνους αλλά και όλους τους πραγματικούς συμπαραστάτες των Αμπετειανών μαθητών…   

 

 

 

 

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ίσως η Αμπέτειος έδωσε ένα μικρό ποσό για την εκδρομή (ίσως για τα έξοδα των καθηγητών που συνοδεύουν τους μαθητές), αλλά ακόμη και να έγινε αυτό, σίγουρα αυτό το ποσό δεν θα έχει καμία σχέση με τα προαναφερόμενα, όπως άλλωστε θα έπρεπε… Γιατί, σε μία οικογένεια, πρώτα από τους δικούς μας ανθρώπους περιμένουμε βοήθεια και μετά από τους φίλους. Όχι το αντίθετο!…

 

 

 

Αν τελικά οι παραπάνω σκέψεις μας είναι λανθασμένες, θα είναι πραγματικά η μοναδική φορά που θα χαρούμε να διαψευστούμε… Θα το ευχόμασταν μάλιστα να είμασταν ανακριβείς. Και βέβαια, είναι σαφές ότι ερώτημα απευθύνουμε μέσα από το ρεπορτάζ και περιμένουμε απάντηση, την οποία σαφώς θα δημοσιεύσουμε.

 

 

 

Μέχρι όμως να υπάρξει η όποια (επαναλαμβάνουμε να ελπίζουμε) διάψευση αυτή, παραμένει το τεράστιο «γιατί;»

 

 

 

 

Για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή των Αμπετειανών μαθητών, ευχόμενοι όπως πραγματικά περάσουν τις πιο όμορφες, τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές τους στην Ελλάδα, με τη βοήθεια εκείνων που μόνον τούς αγαπούν…

 

 

 

 

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή των τελειοφοίτων της Αμπετείου:

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

των μαθητών της Γ΄Λυκείου
της Αμπετείου Σχολής Καΐρου

 

 

 

 

Εμείς, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους αυτούς που μάς πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους σε ό,τι αφορά την εκδρομή μας στην Ελλάδα.

 

 

 

Παίρνοντας μέσω του σχολείου την ελληνική παιδεία, το όνειρό μας ήταν να πάμε και την καθιερωμένη εκδρομή της τελευταίας τάξης της σχολικής μας ζωής στην αγαπημένη μας πατρίδα, με την οποία μάς συνδέουν τόσο δυνατοί δεσμοί. Οι οικονομικές μας δυνατότητες όμως ήταν πολύ περιορισμένες και έμοιαζε αδύνατο να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας. Ωστόσο οι ανυπέρβλητες δυσκολίες ξεπεράστηκαν χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη που βρήκαμε.

 

 

 

 

Προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Το ελάχιστο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας αρχικά προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την κατανόηση και την γενναία οικονομική της βοήθεια και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή.

 

 

 

 

Προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και το Πατριαρχείο που ανταποκρίθηκαν με κατανόηση και αγάπη στο αίτημά μας για συνδρομή.

 

 

 

 

Προς την Πρεσβεία της Κύπρου στο Κάιρο

Ευχαριστούμε την Κυπριακή Πρεσβεία και ιδιαίτερα τον Κύπριο Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση για την ευγένεια και τη στήριξή τους σε μια στιγμή που είχαμε πιστέψει ότι θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε το στόχο μας.

 

 

 

 

Προς το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου

Έπειτα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Μανούσο Δαμουλάκη για την παραχώρηση του χώρου και την οικονομική ενίσχυση που με χαρά μάς παρείχαν.

 

 

 

 

Προς την κα Στέλλα Κυριάζη

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη στυλοβάτη της Ελληνικής Παροικίας, την κα Στέλλα Κυριάζη, τη «μαμά Στέλλα» που άκουσε την αγωνία μας, και σαν να είμαστε δικά της παιδιά αμέσως θέλησε να μάς στηρίξει. Χωρίς αυτήν ποτέ δε θα είχαμε τη δυνατότητα να ζήσουμε αυτό που όλοι οι μαθητές ονειρεύονται.

Κυρία Στέλλα, σάς ευχόμαστε να είστε πάντα καλά, ώστε να μπορείτε να στηρίζετε όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά σας, δίνοντας από το περίσσευμα της καρδιάς σας. Εμείς δεν μπορούμε να ανταποδώσουμε την καλωσύνη σας με άλλο τρόπο παρά μόνο με την αγάπη μας.

Μαμά Στέλλα, ευχαριστούμε πολύ !!!!

 

 

 

 

Αμπντούν Μαχμούντ, Βαγιωνίτης Ιωσήφ, Γαράουι Βεατρίκη, Eλ Γαντούρ Νάιρα, Ελιάς Θεοδώρα, Ελ Σαγίρ Μοχάμεντ, Ζάκι Ντονατέλλα, Μπαχίτ Μαρία, Mπότρος Μηνάς, Ρεζκάλλα Μηνάς, Φαρούκ Σάντεκ Σάλμα

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης