Ιουλιάννα Ρούσσου
ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Μπαχρέιν 2024: Χρυσό μετάλλιο για την Ρούσσου, χάλκινο για την Ραφαηλίδου

Πολύ δυναμικά ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα, 26-10-24, της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας για την ελληνική ομάδα, χάρη στην Ιουλιάννα Ρούσσου που χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση.

Η νεαρή ήταν νικήτρια στα 800 μ. πάνω στη γραμμή τερματισμού με το φώτο φίνις να δίνει τη μεγάλη νικήτρια με 2.11.66 έναντι 2.11.69 της αντιπάλου της. Η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή μπήκε δεύτερη – με πολλές δυνάμεις – στην τελική ευθεία και ακριβώς πάνω στη γραμμή τερματισμού έπεσε μαζί με την αθλήτρια που προηγούνταν. Η Ρούσσου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 δεν έκανε την διάκριση που ήθελε, ωστόσο έκανε πολύ καλή σεζόν με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Μπαχρέιν.

Μαρία Ραφαηλίδου

Οι διακρίσεις της ημέρας ξεκίνησαν με την εξαιρετική Μαρία Ραφαηλίδου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με 16,63 μέτρα.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο Ιούλιο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα είχε τα ψυχικά αποθέματα να μπει στα μετάλλια στην έκτη και τελευταία της βολή.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Βαλάντης Κανοντζιάν, που ήταν τέταρτος στη δισκοβολία με 48,99 μέτρα.

Η Χρυσή Φουντουλάκη έτρεξε στον τελικό των 400 μ., αφού οι διοργανωτές ενημέρωσαν πριν την έναρξη των αγώνων πως είχε γίνει λάθος και πως η Ελληνίδα ήταν εντός πρόκρισης. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε την απόσταση σε 57.66 και κατέλαβε την έκτη θέση.
Στον ημιτελικό των 200 μ. προκρίθηκε η Στέλλα Ορφανίδου που ήταν τέταρτη στην έκτη σειρά των 200 μ. με 25.13.

Ο Βασίλης Σαλπάς ήταν πέμπτος στα 800 μ. με 1.55.47 και ο Γιάννης Τσορλιανός 7ος στο ύψος με 1,90 μέτρα. Η Ιωάννα – Ρουζαλία Μουτσάκη σημείωσε 14.16 στον προκριματικό των 100 μ. εμπ. (0,1) και πέρασε στον τελικό εκεί όπου ήταν 5η με 14.53. Ο Αρσένης Κουλούρης είχε ένα έγκυρο άλμα στον τελικό του τριπλούν στα 13,90 μ. που του έδωσε την 10η θέση, ενώ στα ψηλά εμπόδια ο Γιάννης Τασκούδης τερμάτισε 5ος στην πρώτη σειρά με 14.20.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά όταν ανακοινωθούν από τους διοργανωτές.

Photo: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

πηγή: https://www.segas.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *