Ακούσαμε το άλμπουμ των HEART ATTACK με τίτλο “Final Attack”


 

Οι Heart Attack ιδρύθηκαν στην Αθήνα, το 2010, και το 2015 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο “Heart Revolution”. Εφτά χρόνια μετά, οι Heart Attack επιστρέφουν στο δισκογραφικό προσκήνιο με τη δεύτερη δουλειά τους, με τίτλο “Final Attack”.

Ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό- τελείως υποθετικό σενάριο -, το “Final Attack” θα σου μείνει εξαιτίας του έξυπνου και ιντραγκαδόρικου εξωφύλλου του. Πρόκειται για μια δημιουργία του καλλιτέχνη Jovan Delice, που όσο πιο πολλή ώρα την κοιτάς, τόσο πιο πολλά πράγματα παρατηρείς. Και αν στην αρχή δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο βρίσκονται στην ίδια εικόνα ένα μαστόδοντο, ο Godzilla, o Phil Lynott, ο Zakk Wylde και ένα σωρό ακόμα διάσημοι μουσικοί του metal, όλα ξεκαθαρίζουν στην πορεία του άλμπουμ και συγκεκριμένα στο τραγούδι “Bring Metal Back (Final Attack)”. Ειλικρινά, αν δεν ήταν τόσο καλό και το μουσικό περιεχόμενο, το εξώφυλλο θα έκλεβε την παράσταση.

Στιχουργικά το άλμπουμ καταπιάνεται με θέματα επικού/φανταστικού χαρακτήρα, με τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που σκιαγραφούν ένα δυσοίωνο και δυστοπικό μέλλον, αλλά και την κατάσταση του metal και τις αλλαγές στη σκηνή.

Μουσικά, τώρα, στη δεύτερη δουλειά τους οι Heart Attack παρουσιάζουν έναν πιο αγνό, heavy metal ήχο. Ενώ στο “Heart Revolution” είχαν κινηθεί σε πιο hard rock μονοπάτια, με το “Final Attack” ακολουθούν την κλασσική, γεμάτη ένταση συνταγή για εκρηκτικό heavy metal, εξαπολύοντας ένα δίσκο που είναι εξίσου διασκεδαστικός αλλά και επικός. Και το γεγονός πως ο δίσκος είναι διασκεδαστικός ταιριάζει απόλυτα με τα τις πεποιθήσεις τους περί metal, μιας και στο κομμάτι “Bring Metal Back (Final Attack)”, αναπολούν και δείχνουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν τις εποχές που ο ήχος ήταν γεμάτος ζωντάνια και ένταση. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το πιο ιδιαίτερο του δίσκου, πρώτον γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό αλλά και γιατί κρύβει κάποιες όμορφες εκπλήξεις, αλλά και κάποιες πανέξυπνες λεπτομέρειες στη σύνθεση του.

Το “Final Attack” δημιουργείται στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού heavy/power metal ήχου, προσεγγίζοντας τις ρίζες του ήχου, χωρίς να θυσιάζει δημιουργικότητα και χωρίς να γίνεται γραφικό.Κομμάτια όπως το “The Unavoidable” που κλείνει το δίσκο, αλλά και το “Shattered Paradise” είναι εξαιρετικά παραδείγματα του πως μείνεις πιστός στον «παραδοσιακό» ήχο, μπορείς να παράξεις φρέσκο και αξιόλογο υλικό.

Χωρίς καμία αμφιβολία, λοιπόν, το “Final Attack” είναι ένας ολοκληρωμένος και εξαιρετικά αξιόλογος δίσκος, από το εξώφυλλο μέχρι και το τελευταίο λεπτό μουσικής. Πρόκειται για μια κυκλοφορία της ελληνικής σκήνης που δεν πρέπει να χάσετε.

https://heartattackgr.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Heart.Attack.Official

Heart Attack – Bring Metal Back 2022

https://www.youtube.com/watch?v=y4JziugvqE0

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης