Η Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη στο πάνθεον των μεγάλων Αιγυπτιωτών ευεργετών


 

 

 

 

Πολύ θερμά ήταν τα λόγια του Πρώτου Πολίτη της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για τη Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, κατά την επίδοση της πρόσκλησης εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για τα Θυρανοίξια του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

 

 

Λόγια που αναδεικνύουν την ανιδιοτελή προσφορά μίας μεγάλης Αιγυπτιώτισσας στην ιστορία του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου.

 

 

Διότι, είναι πάνω από προφανές, ότι η αξιαγάπητη κα Σοφιανού συμβάλλει στο μεγάλο αυτό έργο της ανακαίνισης του ναού, και μάλιστα ακριβώς κατά το ήμισυ, αποκλειστικά και μόνον από την αγάπη της στην παροικία και στον τόπο όπου έζησε όταν γεννήθηκε.

 

 

Δεν κάνει τίποτε από υποχρέωση, όπως βεβαίως οφείλει να κάνει (και καλώς κάνει) η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Η Καϊρινή κα Μπελεφάντη Αικατερίνη προσφέρει, μόνο και μόνον επειδή η καρδιά της τής λέει να προχωρήσει σε αυτό το μεγαλεπήβολο έργο…

 

 

Όπως με αντίστοιχα μεγάλα έργα, κάνανε τα παλαιότερα χρόνια πολλοί μεγάλοι Ευεργέτες, αυτοί που δημιούργησαν ένα πραγματικό κίνημα του Αιγυπτιώτικου Ευεργετισμού, μοναδικό στον κόσμο.

 

 

Αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ιδέα, που ακούει στο όνομα πατρίδα – εκκλησία – αιγυπτιώτης ελληνισμός, ακολουθεί με παραδειγματική ευλάβεια και σεβασμό η αγαπητή σε όλη την παροικία μεγάλη ευεργέτιδα κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

 

Τα λόγια μας, δεν υπάρχουν για να την ευχαριστήσουμε. Ας είναι πάντα καλά…

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης