Ιδιαίτερη αναφορά από την «Αλ Αχράμ» στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις αιγυπτιακές εκλογές από τον Πατριάρχη Θεόδωρο


 

 

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αναφορά που κάνει στο σημερινό της φύλλο η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ», στο γεγονός ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ άσκησε χθες το εκλογικό του δικαίωμα στις αιγυπτιακές προεδρικές εκλογές, που άρχισαν στις 26 Μαρτίου σε όλη τη χώρα και ολοκληρώνονται αύριο 28 Μαρτίου.

 

 

 

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας μάλιστα εικονίζεται σε μία μεγάλη φωτογραφία σε εσωτερική σελίδα της εφημερίδας, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επιτρόπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, να ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη του εκλογικού τμήματος όπου προσήλθε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ως Αιγύπτιος πολίτης που είναι από την στιγμή που εξελέγη Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στις 9 Οκτωβρίου 2004, καθώς αυτό το δικαίωμα λαμβάνει ως Αρχηγός της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο.

 

 

 

Σημαντική είναι εξάλλου και η αναφορά του κειμένου που συνοδεύει την φωτογραφία, όπου αφού ο συντάκτης αναφέρεται στο γεγονός ότι «ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του Ατταρίν, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Γκάνας κ. Νάρκισσο, μιλώντας για τη σημασία της συμμετοχής κάθε πολίτη στις εκλογές αυτές, δηλώνοντας ότι «η Αίγυπτος είναι μία χώρα ασφαλής και σταθερή», προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή στις εκλογές αυτές επιβεβαιώνει και ενδυναμώνει την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην αγαπημένη μας Αίγυπτο».    

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης