«Πράσινο φως» της Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών στην Αίγυπτο – Η θετική παρέμβαση του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ


 

 

 

Στο πλευρό της Αιγυπτιώτικης παροικίας, αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, αποφασίζοντας να δώσει άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξανδρείας.

 

 

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, δεν πέρασε σχεδόν ούτε μία εβδομάδα, και η Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη, έτεινε «ευήκοον ους» στην αναλυτική επιστολή που έλαβε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή και την Γενική Γραμματέα κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, αλλά και τις τηλεφωνικές εκκλήσεις και επικοινωνίες – είτε προσωπικά, είτε μέσω του γραφείου της – με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννη Σιόκα.

 

 

 

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη

 

 

 

Έτσι, πάντοτε με τις ίδιες πηγές, μετά από το έμπρακτο ενδιαφέρον για επιβεβλημένες λύσεις και του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, ενημέρωσε ότι ταυτίζεται και ανταποκρίνεται θετικά στις αγωνίες της αιγυπτιώτικης παροικίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της αιγυπτιώτικης ομογένειας, η Υφυπουργός Παιδείας κα Τζούφη απέστειλε επιστολή προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με την οποία μεταφέρει τη βούληση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων αυτών που έχουν να κάνουν με το πιο ευαίσθητο κομμάτι της παροικίας, τη νεολαία μας και τους μαθητές.

 

 

Δεν είναι τυχαία η συνεχής ενασχόληση του ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουΐκ για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό, αλλά και η σύμπνοια και η συνεργασία με την οποία αντιμετωπίζει το όλο θέμα η κα Τζούφη, δείχνοντας ότι όταν υπάρχει «η καλή χημεία» μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων, έχουμε και τα απαιτούμενα και προσδοκώμενα αποτελέσματα.   

 

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ

 

 

 

 

Έτσι, μιλώντας συγκεκριμένα για την επιστολή αυτή, η κα Τζούφη απαντά στην πρεσβυγενή Ελληνική Κοινότητα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ότι προτίθεται να παρατείνει τις αποσπάσεις έντεκα τουλάχιστον εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αμιγώς ελληνικά σχολεία ή εκπαιδευτικές μονάδες της Χώρας του Νείλου, ειδικότερα στις περιπτώσεις συνυπηρέτησης ή λόγω γάμου.

 

 

Μάλιστα, είναι ακόμη πιο σημαντική η είδηση που προκύπτει από την επιστολή και για το αισιόδοξο μέλλον της ελληνικής εκπαίδευσης στο εξωτερικό, καθώς η κα Τζούφη τονίζει ότι με αλλαγή του νόμου, θα διατηρείται στο μέλλον και η οργανική θέση για τους αποσπώντες εκπαιδευτικούς, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για εκείνους τους δασκάλους ή καθηγητές που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ομογένεια.

 

 

Βέβαια, σχετικά με την παράταση της απόσπασης των έντεκα εκπαιδευτικών, δεν επιλύονται όλα τα προβλήματα κάλυψης των κενών των ελληνικών σχολείων στην Αίγυπτο, καθώς υπάρχουν κάποια ακόμη λίγα κενά. Αλλά, και για αυτά, η Υφυπουργός κα Τζούφη εξηγεί προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εξαγγείλει άμεσα νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς για τις εναπομείνασες κενές θέσεις στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξανδρείας, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης