Η απέραντη αγάπη της Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη για τον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου


 

 

 

Την αγάπη όλων των Αιγυπτιωτών για τον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου, ενσαρκώνει η Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

 

Ποτισμένη με βαθιά πίστη, η μεγάλη αυτή Αιγυπτιώτισσα, κάθε φορά που ερχόταν από το εξωτερικό, ξεκλέβοντας από τον ασφυκτικό χρόνο των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, πάντοτε ερχόταν στον αγαπημένο της ναό για να ανάψει ένα κερί. Να θυμηθεί την εποχή που με τους γονείς της και τα αδέλφια της προσερχόντουσαν στο ναό για να προσευχηθούν, όπως όλοι οι Έλληνες του Καΐρου.

 

 

Κάθε φορά που ερχότανε, έβλεπε λοιπόν το πόσο κουρασμένος από τον χρόνο ήταν ο ναός. Τα σημάδια της γήρανσης ξεκάθαρα: οι πεσμένοι σοφάδες, το διαβρωμένο έδαφος, η γενικότερη παρουσίαση του θρησκευτικού αυτού μνημείου.

 

 

Μάλιστα, μέχρι πολύ πρόσφατα, οι λίγοι πάροικοι που έρχονταν να εκκλησιαστούν – κάπου 10 με 15 – υπέφεραν και από τη ζέστη κατά τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού.

 

 

Ήταν τότε λοιπόν που άρχισε η κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη να στρέφει ακόμη περισσότερο το βλέμμα της στον επιβλητικό αυτό ναό που έδειχνε ωστόσο τα σημάδια κόπωσης.

 

 

Τότε, έδωσε εντολή και αγοράστηκαν δύο μεγάλα κλιματιστικά μηχανήματα για να μειώσουν κάπως εντός της εκκλησίας την υψηλή θερμοκρασία, που κυριαρχεί στο Κάιρο τους μήνες του θέρους.

 

 

Την ίδια εποχή, όμως, ήρθε στην εκκλησία και με τον σύζυγό της, τον αγαπητό σε όλους κ. Παντελή Σοφιανό, και διαπίστωσαν από κοινού, εκείνη με την Αιγυπτιώτικη ψυχή της, εκείνος με τις τεχνικές γνώσεις του, την τεράστια ανάγκη που είχε ο ναός από ανακαίνιση, που αν δε γινόταν, τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμη πολύ περισσότερο…

 

 

Η καρδιά τους, ρίγησε και των δύο.

 

 

Εξέφρασαν τότε τη μεγάλη τους επιθυμία να δώσουν όλο τους τον εαυτό στη διάσωση του ναού.

 

 

Έτσι κι έγινε!

 

 

Η Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, πρότεινε στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διασώσουν τον ιστορικό ναό.

 

 

Η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα Καΐρου καλωσόρισε τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία της κας Σοφιανού.

 

 

Η Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Σοφιανού τότε μάλιστα έδωσε όλη την αγάπη της, ξεκινώντας εκείνη να προσφέρει οικονομικά για τη μεγάλη αυτή ανακαίνιση, όπως αποφασίστηκε από κοινού με την ΕΚΚ, με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου να παραλαμβάνει αργότερα το δεύτερο μέρος του μεγάλου έργου.

 

 

Έτσι κάπως, χωρίς να αναφέρουμε άλλες λεπτομέρειες, ξεκίνησε η ιστορική ανακαίνιση. Από τη μεγάλη Αιγυπτιώτισσα, την Μεγάλη Ευεργέτιδα του Ελληνισμού της πρωτεύουσας της Χώρας του Νείλου, της καϊρινής επιχειρηματίας που σήμερα διαπρέπει στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και άλλες χώρες, κας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

 

Η κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη κατατάσσεται πλέον στο πάνθεον των Μεγάλων Ευεργετών του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης