«Σήμερα υπεγράφη η εκκρεμούσα απόσπαση Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αίγυπτο», αποκάλυψε ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ, στο ΔΣ Αποφοίτων Αμπετειανών


 

 

 

 

 

Ήταν 11 η ώρα το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου, όταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, ανακοίνωνε στους εκπροσώπους του Συλλόγου των Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής που τον συναντούσαν στο γραφείο του στην Αθήνα, τη μεγάλη είδηση της υπογραφής των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών για τα ελληνικά σχολεία του Καΐρου…

 

 

 

«Μόλις σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις», αποκάλυψε ο αγαπητός Υφυπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος θερμά τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Ελλήνων Αποφοίτων της Αμπετείου Σχολής, ενός από τα ιστορικότερα σχολεία στον Απόδημο Ελληνισμό και σίγουρα το παλαιότερο ξενόγλωσσο σχολείο στη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

Τη μεγάλη τους ικανοποίηση για το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για την αιγυπτιώτικη μαθητιώσα νεολαία εξέφρασαν και οι τρεις εκπρόσωποι του Συλλόγου που έγιναν σήμερα θερμά δεκτοί από τον Υφυπουργό: ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανος Αργυρίου και το ιστορικό στέλεχος του ΣΕΑΑΣ που διατέλεσε επί χρόνια πολλά Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΣ, κ. Νικόλας Πολίτης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

Βεβαίως, είναι γνωστή η τεράστια αγάπη που τρέφει ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Αίγυπτο και τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου, μην κρύβοντας ότι στο γιο του από την προηγούμενη σύζυγό του τρέχει αίμα αιγυπτιακό, καθώς από το Πορτ Σαΐντ κατάγεται και έζησε η μητέρα του παιδιού του.

 

 

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι η αμέριστη αγάπη που τρέφει προς όλη την αιγυπτιώτικη νεολαία ο ΥΦυπουργός Εξωτερικών, κάτι που μπορούσε κανείς να διακρίνει ξεκάθαρα στο βλέμμα του, μιλώντας με τους Καϊρινούς εκπροσώπους του ΣΕΑΑΣ.

 

 

 

Ο κ. Κουΐκ είχε να κάνει και πολλές προτάσεις για τη στήριξη των αιγυπτιώτικων νεολαιίστικων σωματείων, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό του ΣΕΑΑΣ και όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.  

 

 

 

Λίγο αργότερα, και λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους του καϊρινού ΣΕΑΑΣ, το γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών εξέδωσε επίσημο δελτίο από την Αθήνα, όπου ανακοίνωσε το μεγάλο γεγονός που σίγουρα προκαλεί ανακούφιση στα ελληνικά σχολεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

 

Παρόντες στη συνάντηση του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ με τον Πρόεδρο του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρο Καζαμία και τους κ.κ. Στέφανο Αργυρίου και Νικόλα Πολίτη ήταν τα στελέχη του από το διπλωματικό του γραφείο, ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ κ. Βίκτωρας Μαλιγκούδης και ο Εμπειρογνώμονας Σύμβουλος Α΄ κ. Χρήστος Δημητρίου.

 

 

 

Σε δηλώσεις τους προς το ΠΥΡΑΜΙΣ, οι κ.κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, Στέφανος Αργυρίου και Νικόλας Πολίτης εξέφρασαν τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια τόσο προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόβλου και ακόμη περισσότερο προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης