Αντιπρόεδρος της ΕKK Μ. Γκρουνστέιν, στον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ: «Η ΕΚΚ θέτει το Νοσοκομείο της, στη διάθεση των ασθενών πυροπαθών της Αττικής»


 

 

 

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ανακοίνωσε μέσω του Αντιπροέδρου της, Μιχάλη Γκρουνστέιν, ότι θέτει το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου στη διάθεση των ελληνικών αρχών και υπηρεσιών για την περίθαλψη των πυροπαθών της Ανατολικής Αττικής.

 

 

Την προσφορά αυτή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου προς τους εμπερίστατους από τις φονικές πυρκαγιές Έλληνες, αποκάλυψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, μιλώντας απόψε στη Λευκωσία, στην επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, παρουσία του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

 

 

Μάλιστα, παρουσία και της Αιγυπτίας Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κας Ναμπίλα Μάκραμ , που επίσης παρακολουθεί τις εργασίες του συνεδρίου, ο Υφυπουργός κ. Κουΐκ προσέθεσε στην ομιλία του ότι ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γκρουνστέιν τού δήλωσε έτι περαιτέρω ότι η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου είναι διατεθειμένη να αναλάβει ακόμη και τα έξοδα ασθενών πυρόπληκτων και σε άλλα νοσοκομεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

 

 

Τέλος, ο κ. Κουΐκ επανέλαβε τις θερμές ευχαριστίες του, εκ μέρους όλης της Ελλάδας, προς την ελληνική ομογένεια που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ανθρώπων που κτυπήθηκαν με τόσο σκληρό τρόπο από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, εξέφρασε ακόμη ένα «ΜΠΡΑΒΟ» στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τονίζοντας παράλληλα ότι έλαβε και επιστολή για το θέμα από την ΕΚΚ, όπου τονιζόταν η διάθεση της Κοινότητας να πληρώσει και τα αεροπορικά εισιτήρια εκείνων των πυροπλήκτων που θα επιθυμούσαν να νοσηλευτούν στο Ελληνικό Νοσοκομείο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης