Η Ελλάδα συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση, με εκδήλωση στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου


 

 

 

 

 

Τις προκλήσεις και τις υποσχέσεις της μετανάστευσης που δημιουργεί το μεγάλο όνειρο για όσους από τους συνανθρώπους μας εγκαταλείποντας τις πατρίδες τους εξαιτίας οποιωνδήποτε προβλημάτων, αναζητώντας το νέο τους «παράδεισο» σε άλλες «πατρίδες», επιθυμεί να καταγράψει το 3ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε εκατό περίπου χώρες, και φέτος το ελληνικό στοιχείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας δίνει το δικό του δυναμικό «παρών» στη Χώρα του Νείλου, με μία ειδική εκδήλωση προβολής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο χώρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνει στο Κάιρο η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση, στα πλαίσια του εν λόγω φεστιβάλ που διαρκεί από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου.

 

 

Όπως αναφέρεται σχετικά σε ενημέρωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, «το φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει νέες ταινίες με δραματικό, τραχύ και κωμικό χαρακτήρα».

 

 

Στην ελληνική εκδήλωση στο Κάιρο, στις 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο ταινίες μικρού μήκους.

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη έχει τίτλο «Μοχάμεντ, ως πρώτο όνομα» (διάρκειας 14 λεπτών) και είναι μία ταινία που παρουσιάζει τον οκτάχρονο Μοχάμεντ, ο οποίος ζει στη Γαλλία, έχοντας ένα όνομα – ίσως από τα πιο διαδεδομένα στον κόσμο – που όμως αυτό ακριβώς το όνομα, είναι που τού θέτει καθημερινά προκλήσεις, δημιουργώντας εναντίον του και αντιπάθειες. Χιουμοριστικό και ευαίσθητο φιλμ, ο «Μοχάμεντ, ως πρώτο όνομα», διερευνά τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις των δυτικών κοινωνιών μέσα από το χιούμορ. Και αναζητώντας τις εμπειρίες του μικρού Μοχάμεντ και των άλλων μουσουλμάνων της παρέας του, η ταινία μικρού μήκους αποκαλύπτει τι σημαίνει να είσαι μουσουλμάνος μετανάστης στη σημερινή Ευρώπη.

 

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ταινία που θα προβληθεί, έχει τον τίτλο «Invisibles» (διάρκειας 25 λεπτών) και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κοινωνικό μετασχηματισμό για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο, οι εκτοπισμένοι, οι απελαθέντες ή οι μετανάστες και οι ειδικοί που εργάζονται για να προωθήσουν την άφιξή τους καθώς και την ένταξή τους στην καταλανική κοινωνία, εξηγούν στο φιλμ τις εμπειρίες τους από τη Βαρκελώνη, συνδέοντας διαφορετικές απόψεις για να γίνουν περισσότερο κατανοητές οι αιτίες και οι συνέπειες των μεταναστευτικών ρευμάτων.

 

 

Να σημειωθεί ότι στη μεγάλης και συμβολικής αυτής σημασίας καλλιτεχνική κινηματογραφική εκδήλωση, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, στην κοσμοπολίτικη συνοικία της Ηλιούπολης της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, θα συμμετάσχει και θα μιλήσει μία από τις πιο γνωστές Ελληνοαιγύπτιες ηθοποιούς, γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα, η κα Λάιλα Έλουι.

 

 

Επίσης, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, αλλά και ο επικεφαλής του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Κάιρο κ. Laurent De Boeck.

 

 

Οι διοργανωτές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης