Τί αποκόμισε η Ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας από την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια, έθεσαν στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τους Αποδήμους,Τέρενς Κουΐκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, και τα Μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής της πρεσβυγενούς Κοινότητας, της πρώτης που ιδρύθηκε εκτός των ελληνικών τειχών, στις 17 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι.

 

 

 

 

 

 

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας μίλησαν στον αρμόδιο υφυπουργό για τα ζητήματα των συντάξεων, υπηκοοτήτων και φορολογικά θέματα.

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πώς ο κ. Κουΐκ κατέγραψε όλα τα θέματα που τούς απασχολούν και τούς υποσχέθηκε ότι στο πλαίσιο του δυνατού, θα προσπαθήσει να φέρει συγκεκριμένες και απτές λύσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ, τόνισε ότι θα εξεταστεί το θέμα της φορολογικής κατοικίας. Όσον αφορά στα θέματα φορολόγησης των συντάξεων, επισήμανε ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αλλάξει αλλά θα εξεταστεί και αυτό στο μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας εξέφρασε τη χαρά του και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών αφουγκράστηκε τις αγωνίες του επί 2 και πλέον ώρες στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και έλαβε πλήρη ενημέρωση για όλα τα προβλήματα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ανάγκη παροχής αιγυπτιακών υπηκοοτήτων σε Έλληνες της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, αναφερόμενος σε ένα από τα κορυφαία ζητήματα που καταγράφηκε στην συζήτηση του Υφυπουργού με τους Αλεξανδριανούς Έλληνες, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για το κρίσιμο ζήτημα της επιβίωσης των Ελληνικών Σχολείων στο Τετράγωνο του Σάτμπι, από τις πιο όμορφες περιοχές όλης της αιγυπτιακής αυτής μεγαλούπολης.

 

 

 

 

 

 

 

«Τού δείξαμε την Τοσιτσαία και το Αβερώφειο και ο κ. Κουΐκ εντυπωσιάστηκε και βεβαίως τού μιλήσαμε για το πρόβλημα βιωσιμότητας των σχολείων, μην παραλείποντας να αναφέρουμε τις σημαντικές προσπάθειες του πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπελεγρίνη, για να καταλήξουμε πρόσφατα προ τριμήνου στο νέο νόμο, που διευκολύνει τους φορείς διαχείρισης των σχολείων (όπως εδώ είναι η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας) στο να μπορούν να τα μετατρέψουν σε δίγλωσσα για να περιορίσουν την αριθμητική τους σε μαθητές συρρίκνωση».

 

 

 

 

 

 

«Ούτε στην Ελλάδα δε βρίσκω τέτοια σχολεία, μάς είπε ο κ. Υφυπουργός, μοναδική λύση είναι η μετατροπή των σχολείων σε δίγλωσσα. θα είμαστε στο πλευρό σας σε όποια δική σας προσπάθεια στήριξης των σχολείων», μάς είπε ο κ. Κουΐκ και για αυτό δεν έχουμε παρά να τόν ευχαριστήσουμε θερμά.

 

 

 

 

 

 

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι υπάρχουν παρακρατήσεις στις συντάξεις των ομογενών και δη των Αιγυπτιωτών και για θέματα περίθαλψης, θα γίνει μία ενδελεχής μελέτη για το πώς μπορεί να συνεργαστεί το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου με τους αρμόδιους στην Αθήνα για να καλύπτεται και αυτή η ανάγκη για τους εν λόγω παροίκους και του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

 

 

«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις», τόνισε ο κ. Κουΐκ, ευχαριστώντας θερμά για την υποδοχή και την πολύ καλή συνεργασία, ενώ τόνισε ότι το συντομότερο – ενδεχομένως μέχρι το Πάσχα – να επιστρέψει στην Αλεξάνδρεια, έχοντας τότε στις αποσκευές του και κάποιες από τις λύσεις στα θέματα που τού τέθηκαν.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Αποδήμων κ. Τέρενς Κουΐκ και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης