Οι εξαιρετικές εντυπώσεις που αποκόμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τους αποδήμους, Τέρενς Κουΐκ, από το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου


 

 

 

 

 

 

 

Εντυπωσιασμένος αποχώρησε από το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουΐκ, πριν ολοκληρώσει το τετραήμερο ταξίδι του στους χώρους των Ελλήνων στη Χώρα του Νείλου και επιστρέψει για την Αθήνα, γράφει στην πρωτοχρονιάτικη έκδοσή της η εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «ΝΕΟ ΦΩΣ», που στο τεύχος αυτό περιέχει αναλυτικό ρεπορτάζ για τις συναντήσεις του Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ με την παροικία.

 

 

 

 

 

Το «ΝΕΟ ΦΩΣ» γράφει:

 

 

 

 

 

«Ήταν μία ξεχωριστή επίσκεψη, καθώς ο κ. Κουΐκ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, μιλώντας για τις υποδομές του μοναδικού ίσως στον κόσμο αντίστοιχου νοσηλευτικού ιδρύματος εκτός των «ελληνικών τειχών», το οποίο μάλιστα έχει ανακαινιστεί τον τελευταίο καιρό και διαθέτει πλέον υποδομές που λείπουναπό μεγάλα νοσοκομεία.

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί, ότι το νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1912, συνέβαλε στη στήριξη των συμμαχικών δυνάμεων κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περιθάλποντας τραυματίες της Πολεμικής Αεροπορίας και τώρα εκτείνεται σε μία έκταση 12.000 τετραγωνικών μέτρων, στο κέντρο του Καΐρου, περιστοιχισμένο από 4 άλλα νοσοκομεία.

 

 

 

 

 

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το έργο του νοσοκομείου, υποδέχτηκαν στην ιστορική πύλη του ελληνικού νοσηλευτικού ιδρύματος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, ο Ταμίας της κοινότητας και Προϊστάμενος της Εφορείας Νοσοκομείου Αντώνης Ιορδανίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Τεχνικών Θεμάτων Κοινοτικός Επίτροπος Στέλιος Χαλκιάς καθώς και οι επικεφαλής γιατροί του νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η αναλυτική ξενάγηση στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, που αποκάλυψε στα μάτια του Υφυπουργού σύγχρονα ιατρεία, ολοκαίνουργια δωμάτια, απαστράπτοντες χώρους, χειρουργεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας -στα οποία γίνονται όλων των ειδών οι εγχειρήσεις (πλην της ανοικτής καρδιάς, λόγω του ότι απλά δεν υπάρχει η απαιτούμενη για αυτό στελέχωση)- και γενικότερα μία εικόνα που τιμά τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, αν μάλιστα σκεφτεί παράλληλα κανείς ότι το ίδρυμα αυτό είναι που φέρνει ως οργανισμός και πολλά σημαντικά έσοδα στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με τον ετήσιο τζίρο να φτάνει τα περίπου 18 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ).

 

 

 

 

 

Παράλληλα, στον κ. Κουΐκ επιφυλάχθηκαν ξεχωριστές και συγκινητικές στιγμές, καθώς επισκέφθηκε Έλληνες ασθενείς, αλλά και τους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας των Ελλήνων της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

Ακόμη, και το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα προσκύνησε ο Υφυπουργός καθώς βεβαίως και τον Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Εκεί, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, συνάντησε όλους εκείνους τους Αιγυπτιώτες που βρίσκονται στη δύση της ζωής τους, σε χώρους αξιοπρεπείς, όμορφους, όπου αποπνέεται η ελληνική φροντίδα, αλλά και η αγάπη της κοινότητας προς αυτούς, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού σε εκείνους που κάποτε προσέφεραν στον Ελληνισμό της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

Ο κ. Κουΐκ τούς χαιρέτησε όλους, τούς έσφιξε το χέρι, έναν προς έναν, τούς μετέφερε χαιρετίσματα από την πατρίδα, που και κείνοι νοσταλγούν, κι κείνοι όλοι τόν ευχαρίστησαν γιατί δεν τούς ξέχασε κατά το πέρασμά του στην Αίγυπτο. Στιγμές συγκινητικές, που ακόμη και τους αξιωματούχους, τούς κάνουν να ξεπερνούν το επίσημο υπηρεσιακό τους πρόσωπο και να αγγίζουν τα συναισθήματα των συμπατριωτών τους, όπως αυτών των Ελλήνων που συνεχίζουν να κρατάνε γερά «Ελλάδα» στη χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

 

Ο κ. Κουΐκ θέλοντας να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στον αγώνα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για τη διατήρηση των ιστορικών αυτών ιδρυμάτων, δήλωσε, ότι θα κάνει οτιδήποτε δυνατό για να συνδράμει τους Έλληνες της Αιγύπτου και σε αυτόν τον τομέα. Και όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά «όχι μόνον με ευχολόγια, αλλά στην πράξη, με προτάσεις και δράσεις που ο ίδιος θα εισηγηθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές». Και αυτό για να δοθεί περαιτέρω ώθηση στο χώρο του Νοσοκομείου, που έχει κατασκευαστεί με τη δωρεά του Αχιλλόπουλου, ενός εκ των σημαντικοτέρων Αιγυπτιωτών, του οποίου η προτομή δεσπόζει στο κεντρικό πάρκο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

 

 

 

 

 

«Το νοσοκομείο αυτό μάς κάνει περήφανους», κατέληξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι μοχθούν για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα, όπως ο ίδιος εξήγησε, έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό, Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, προκειμένου να προχωρήσει η προσπάθεια σύνδεσης του νοσοκομείου με το Ελληνικό Σύστημα Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΝΕΟ ΦΩΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Οι εξαιρετικές εντυπώσεις που αποκόμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τους αποδήμους, Τέρενς Κουΐκ, από το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου”

 1. ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΞ
  ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙΡΟΥ, ΟΙ
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟ , ΣΧΟΛΙΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ
  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕ ΟΛΑ ΚΑΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ…
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΟ ΧΡ. ΚΑΒΑΛΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης