Η Ευρώπη αυξάνει τις ποσοστώσεις εξαγωγών ελαιόλαδου της Τυνησίας


Ένας αναθεωρημένος κανονισμός που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Ιανουαρίου 2015, ρυθμίζει αυξημένες μηνιαίες εξαγωγικές ποσοστώσεις ελαιολάδου από την Τυνησία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τώρα και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2015, η ποσότητα του ελαιολάδου της Τυνησίας που μπορεί να εξάγει προς την Ευρώπη καθορίζεται σε 9.000 τόνους για το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, και σε 8.000 τόνους από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Η συνολική ετήσια ποσόστωση, ωστόσο, παραμένει αμετάβλητη. Βάσει της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Τυνησίας, οι εξαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία προς την ΕΕ υπόκεινται σε ποσόστωση 56.700 τόνων ετησίως.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε μετά από αίτημα των τυνησιακών αρχών να αυξήσουν τις μηνιαίες ποσοστώσεις εξαγωγών ώστε οι παραγωγοί να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από το εξαγωγικό δυναμικό τους μετά από μία εξαιρετική συγκομιδή ελιάς.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους συγκομιδής η παραγωγή ελαιολάδου της Τυνησίας αυξήθηκε κατά 400 τοις εκατό, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό στον κόσμο μετά την Ισπανία.

 

Το ελαιόλαδο είναι το κύριο γεωργικό εξαγωγικό προϊόν της Τυνησίας προς την ΕΕ, καθώς η βιομηχανία ελαιολάδου είναι ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας, παρέχοντας άμεση και έμμεση απασχόληση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και εκπροσωπεί το ένα πέμπτο της συνολικής γεωργικής απασχόλησης της χώρας.

Σε ανακοίνωση της 30ης Ιανουαρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι οι αναθεωρημένες ποσοστώσεις αντανακλούν τη δέσμευση της ΕΕ στην εταιρική σχέση της με την Τυνησία σε μια εποχή που η χώρα οδεύει προς μια δημοκρατική πορεία μετά από βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης